KEBR Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Witam wszystkich Moje pytanie dotyczy Płyty MSI 845PE Neo a dokładnej mówiąc chodzi mi o to że mam pamięć 256 DDR 400 a moja płyta wdzi ją jako 256 DDR 333 Czy można to jakoś poprzestawiać żeby było jak należy ?? dodam tylko że mam procesor celerona 2400 szukałem już w wielu miejscach odpowiedzi na moje pytanie tu jest opis tej płyty: *http://www.pc-strefa.pl/sklep/product_info.php/cPath/77_218/products_id/1265 ale ni w ząb nic nierozumiem z tego Jeśli ktoś zna odpowiedz na moje pytanie to bardzo prosze o wyjaśnienie tej zagadki :? POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Moze w biosie ustawiles pamiatki synchronicznie z procem ? Przestaw na opcje By SPD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEBR Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 niestety to niejest to :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 A probowales upgrade biosu robic ? EDIT: czy to jest twoja plyta ? Bo jesli tak to ona nie obsluguje ddr400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEBR Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 tak to jest ta płyta zmieniałem bios na v 3.90 z oficjalnej strony MSI na innych stronach jest taki opis tej płyty : Płyta zbudowana na chipsecie Intel 845E, przeznaczona dla procesorów Intel Pentium 4 (533MHz) oraz z procesorami Pentium 4 HT (800 MHz) - po ręcznym ustawieniu w biosie częstotliwości CPU na 200 MHz, współpracuje z pamięciami DDR taktowanymi częstotliwością do 333 oraz 400 MHz( Overclocking ). Płyta posiada gniazdo AGP x4 dla kart graficznych, dodatkowo z płytą zintegrowany jest 6-kanałowa karta dźwiękowa zbudowana na kodeku Realtek ALC650. Płyta zbudowana w architekturze ATX (30.5 cm x 20.0 cm). Uwaga! Płyta współpracuje z Procesorami Pentium 4 HT (800 MHz) oraz z pamięciami DDR taktowanymi częstotliwością 400 MHz po uaktualnieniu biosu do wersji 3.0 ktoś kiedyś mi powiedział, że Celerony może widzieć jako 333 BO Pentium 4 dopiero zobaczy jako 400 Czy to możliwe czy raczej niema to nic do znaczenia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 No ja to samo wyczytalem i wnioskuje z tego , ze DDR400 pracuja tylko przy FSB 800Mhz . Moze jak puscisz ta swoja celine na FSB 400 to pamiatki tez rusza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEBR Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 A jak to zrobić bo cóś mi newychodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...