Lukasss Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam! Mam kilka pytan!! 1.Mam zasilacz Chieftec 360W (HPC-360-302DF) i jak wylacze kompa to mi sie moja myszka caly czas swieci mam A4-TECH WOP-35 u was tez tak jest?? I jeszcze jak dotkne (kilkadziesiat minut po wylaczeniu kompa) sobie okolic zasilacza to jest cieply!! 2.Jaką macie temp. na procku athlon 2600+ na boxowym coolerze ja mam 60 C !! 3.Co lepiej chlodzi chipset radiator czy wiatrak na plycie Abit NF7(v2_0)?? 4.Czym sie rozni wyjecie baterii z plyty glownej od zworki Clear cmos?Bo jak wyjalem kiedys baterie po nieudanej probie podkrecenia procka (komp sie nie wlaczal) to mi sie ustawienia w biosie na default zrobily!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Ludzie !! Nauczcie się używać przycisku SZUKAJ !! Na wszystkie pytania znajdziesz tam odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 1 no tez tak mam ale naszczescie mam takze listwe zasilajaca i jak ja wylacze to gryzon gaśnie ;] 2 60 stopni ale jak ?? w stresie ?? co by nie było to jest to duzo ale proc sie jeszcze nie spali ;] 3najlepiej oba naraz ;] 4 niczym ;] ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Ad.1 myszka media-tech: po wyłączeniu kompa dalej się świeci - norma. Skoro masz 60'C na procku to pewnie ogólnie masz dość ciepło w obudowie, dlatego zasilacz może się również mocno nagrzewać. Ad.3 Zmieniłem oryginalny wiatraczek abita na radiator zalmana i jest lepiej. Jakby do tego dać jeszcze jakiś nieduży wiatraczek, to pewnie byłoby idealnie. Ad.4 Raczej niczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Ad.4 - pracochłonnością ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 1)o ile mnie pamięć nie myli to jest jedna zworka w okolicach portu agp nie opisana w instrukcji, która właśnie za ten motyw odpowiada, zmień jej ustawienie - mycha zgaśnie co do motywu ciepłego zasilacza to sprawdź to: jak wyłączysz kompa z windowsa normalnie to wszystko gaśnie, ale sprawdź to - na płycie masz 2 diody: zieloną i czerwoną - czerwona się pali jak płyta dostaje prąd, czerwona i zielona jak kompa pracuje, a jak wyłączysz kompa z windowsa to ta czerwona nadal się pali - wniosek - na płycie jest prąd, którego nie będzie dopiero jak wyjmiesz wtyczke z kontaktu(albo wyłączysz listwę) - dopiero wtedy czerwona gaśnie. Dotyczy to takze motywu z odpalaniem kompa poprzez klawiaturę/myszkę... 2)tak jak wyżej - czyli pewnie masz gorąco w budzie, poza tym boxowy cooler do wydajnych nie należy, no i przydało by się info czy to stress czy idle, ma na to takze wpływ bios jaki posiadasz - niektóre zawyżają, inne zaniżają... 3)sam się tym interesowałem całkiem niedawno; te pasywy zalmana spokojnie starczają do fsb220~30, tylko wtedy wskazany jest jakiś przepływ powietrza w budzie 4)no przecie rola clearCMOS/wyjęcie baterii ma właśnie za zadanie przywrócić bios do deflautowych ustawień :).... Niektórzy piszą ze nieraz sie zdarzy ze clearCMOS nie pomoze i wtedy bateryjke wyjąc cza na kilka minutek, ale ogólnie to poprostu zwora, albo nawet uruchomić kompa poprostu z insertem pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...