Skocz do zawartości
bakman

Bakman mod :)

Rekomendowane odpowiedzi

Po wielkich trudach narysowałem

www.bakman.scisj.net/project2.jpg

mam chłodnice "duża aluminiową" z mcs.pl i sobie radzi z moim prockiem (Duron 2200), ale mam w planach ten komputer zrobić na prace dyplomowa (chlodzenie mikroprocesorow), wiec mozna sie postarac i zrobic cos fajniejsszego ) Stad pomysl na druga chlodnice, Moja obudoqwa ma 19cm szerokosci, Kadet rowniez, czyli ładnie by wchodzil na top budy, obudowalo by sie to plexa, dolozylo na kadeta 17cm wentyl i moze nawet ladnie by wyszlo , zreszta spojrcie na rysunek...

to zielone to wentyle, niebieskie to kadet, czerwone to plexa - no wlasnie, napewno wytne okno w boku budy i tak pomyslalem, ze plexa na gorze bedzie troche odstawac od obudowy, wiec moze by plexe tez dac na bokach budy, od zewnatrz.. chronilo by to w jakis sposob pomalowane na czarno sciany obudowy... co o tym myslicie? co zmienic? czy wogole to realizowac? moze tam nad kolankami tej mcs, wsadzic by druga pompke 600l/h ? Doradzcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.... jesli to ma byc praca dyplomowa to raczej trzeba sie skupic na chlodzeniu a nie na modingu (zla kategoria ? )... co do twojej obudowy to jak najbardziej by pasowaly 2 chlodniczki jakas mocna pompa CO , no i przy okazji przydaly by sie bloczki na grafe i nb, mozesz tez na zasilke dac :) wtedy mogl bys zaszokowac ze jest wydajnei i super cicho,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w nocy :) wpadłem na pomysł - chciałbym upchnąć 2 nagrzewnice w 1 budzie i w związku z tym mam pytanie - co myślicie o tym, żeby te nagrzewnice umocować przy bokach górnej części big towera, również po bokach dołozyć jakieś wentyle - to byłby naweiew, a do wyciągania powietrza posłużyłyby jakieś wentyle przymocowane z tył i na topie budy. Wymiarami chyba by fajnie psaowały 2 duże fiaty. Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ma byc praca dyplomowa to powinienes sie wysilic, blokina: procu, gpu, nb,sb, hdd do tego mocna pompa, najplepiej CO, noi komplet 2 nagrzewnic - to jest cos- zwykle 1 blokowe dziecko nie daje takiego obrazu mozliwosci :) no a na dodatek kompaktowosc - wszystko w budzie - ew nagrzeewnice na gorze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi