bakman Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Po wielkich trudach narysowałem www.bakman.scisj.net/project2.jpg mam chłodnice "duża aluminiową" z mcs.pl i sobie radzi z moim prockiem (Duron 2200), ale mam w planach ten komputer zrobić na prace dyplomowa (chlodzenie mikroprocesorow), wiec mozna sie postarac i zrobic cos fajniejsszego ) Stad pomysl na druga chlodnice, Moja obudoqwa ma 19cm szerokosci, Kadet rowniez, czyli ładnie by wchodzil na top budy, obudowalo by sie to plexa, dolozylo na kadeta 17cm wentyl i moze nawet ladnie by wyszlo , zreszta spojrcie na rysunek... to zielone to wentyle, niebieskie to kadet, czerwone to plexa - no wlasnie, napewno wytne okno w boku budy i tak pomyslalem, ze plexa na gorze bedzie troche odstawac od obudowy, wiec moze by plexe tez dac na bokach budy, od zewnatrz.. chronilo by to w jakis sposob pomalowane na czarno sciany obudowy... co o tym myslicie? co zmienic? czy wogole to realizowac? moze tam nad kolankami tej mcs, wsadzic by druga pompke 600l/h ? Doradzcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Paint rulezzzzzz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakman Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 No oczywiście :wink: Ale czy ktoś ma jakieś inne propozycje dotyczące topicu? :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NerCo Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Hmm.... jesli to ma byc praca dyplomowa to raczej trzeba sie skupic na chlodzeniu a nie na modingu (zla kategoria ? )... co do twojej obudowy to jak najbardziej by pasowaly 2 chlodniczki jakas mocna pompa CO , no i przy okazji przydaly by sie bloczki na grafe i nb, mozesz tez na zasilke dac :) wtedy mogl bys zaszokowac ze jest wydajnei i super cicho, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakman Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Dziś w nocy :) wpadłem na pomysł - chciałbym upchnąć 2 nagrzewnice w 1 budzie i w związku z tym mam pytanie - co myślicie o tym, żeby te nagrzewnice umocować przy bokach górnej części big towera, również po bokach dołozyć jakieś wentyle - to byłby naweiew, a do wyciągania powietrza posłużyłyby jakieś wentyle przymocowane z tył i na topie budy. Wymiarami chyba by fajnie psaowały 2 duże fiaty. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 jak to ma byc praca dyplomowa to powinienes sie wysilic, blokina: procu, gpu, nb,sb, hdd do tego mocna pompa, najplepiej CO, noi komplet 2 nagrzewnic - to jest cos- zwykle 1 blokowe dziecko nie daje takiego obrazu mozliwosci :) no a na dodatek kompaktowosc - wszystko w budzie - ew nagrzeewnice na gorze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...