Skocz do zawartości
Nessay

monitor - dziwny odcien czatnego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem

wylaczylem monitor na noc (jak zwykle) wlaczylem rano i obraz sie zrobil czerwnoawy....

dalem reseta a zamiast koloru czarnego jak to jest w dosie to mam czerwonawy zresetowalem monitor, ale nic dalej to samo.

monotor to Nec FE700. dodam ze na pulpicie tez nie jest zaciekawie jakostak inaczej przewaza kolor czerwony

co to moze byc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może poluzował się kabel?? Heh, ale to pewnie sprawdzałeś... Jednak trzeba by było dobrze sprawdzić cały kabel - taki efekt to najczęściej jego uszkodzenie... (przynajmniej z tego co ja widziałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie to nie kabel.

jesli troche przyciemnie obraz to kolor czarny w dosie nabiera czerni.

ale np w grach gdzie powinna byc wyswietlana czern jest przewaga czerwieni i to duza widac to wyraznie.

w windowsie jest ok nie widac tego. Tylko jesli cos ma byc czarne jest czerwonawe...

kurde co z tym zrobic?

mam nadzieje, ze monitor nie jest uszkodzony bo nie mam juz na niego gwarancji ani kasy na nowy :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udalo sie!

wylaczylem monitor calkowicie z gniazdka na 20 minut i jest wszystko ok.

hmm namagnesował sie prawdo podobnie.

dziwne w sumie bo przy wylaczeniu przyciskiem powinien sie rozmagnesowywac a to takie czary z mleka ;)

ale dobrze ze jest ok juz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi