Sheep Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Hej, Kupilem tydzien temu ww maxtorka. Dopiero 3 dni temu mialem mozliwosc go podlaczyc. Niestety dysk sprawuje sie bardzo nieladnie :(. Na poczatku mialem problemy z wejsciem do windowsa ( caly czas czarny ekran przed ladowaniem windy )... kiedy zrestartowalem kompa ... system mi padal ( wyswietlal "Błąd odczytu dysku" ). Po kilku formatach, zmianie biosu ( chyba z ponad 10 biosow zmienialem... w koncu mam 23ES ), zwieszeniu sie kompa podczas zmiany biosu, wgrywaniu biosu na goraco u qmpla na epoxie 8rda+ ... doszedlem do w miare szybkiego wchodzenia do windy ( juz tak dlugo nie mysli ... odpukac :/ )... Mam dupiate zjawisko wolnej pracy dysku ( transfer z partycji na partycje 2mb/sek ) ... Raz za czas pojawi mi sie blad zapisu danych do pliku D:/$Mft .... Blagam... pomozcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Ja miałem coś takiego jak mojemu dyskowi było za gorąco, może to też u Ciebie jest problemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Dysk nie jest przegrzany.. byl letni... Teraz jest zimny ( lezy na nim wentylek )... ale i tak to nic nie daje... Transfer pomiedzy part. 1,5 mb :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Hmm a moze kabel SATA uwalony, lub zasilka nie wyrabia :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 zmien kabelek SATA i molexa. moj ostatnio tez cos szwankowal zmienilem molexa, zrobilem formata i dziala git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Tak... tyle ze kabel sata dostalem jeden do plyty glownej :( Zasilacz nie ma szans... To FSP300 GTP ... napiecia rock stable ( sprawdzalem miernikiem i sa na poziomie 12,05 4,95 3,3 )... Wahania sa niezauwazalne... Tyle ze zastanawia mnie to... ze na tym kablu sata pracowalem tez z przejsciowka serillel i stary dyzio pracowal zajebiscie. EDIT: Interesuje mnie tylko czy to moze byc uzaleznione od zwory na dysku. Bo wlasciwie nic nie patrzylem jak jest zworka ustawiona na maxtorku.... :roll: :?: EDIT2: Patrzcie co mi pokazuje aida w smarcie: 05 Reallocated Sector Count 63 1 1 2556 Prognoza błędu: Nieuchronna utrata danych ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 w dyskach SATA nie trzeba operowac zworką wogole. zmien tego molexa i na gieldzie kup nowy kabel za 9zl ewentualnie wywal wszystkie partycje utworz ponownie, zainstaluj windowsa powinno byc ok, jak nie to zwroc dysk i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Myslicie ze to dysk? BO ja nie jestem pewny na 100% ... wczesniej na sata mialem puszczonego seagate'a u5 ... i smigal zajebiscie.. tyle ze zupelnie inaczej wygladaja przerobione dyski ( z przelotka ) niz zwykle sata... I wlasnie teraz nie wiem czy to kontroler czy dysk. Jak wy myslicie? Bede musial sprowadzic od qmpla dysk sata i puscic na swoim... Nessay: Nawet nie wiesz jak czesto juz robilem formaty... molexy zmienialem itd itp. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Stary, wymień go na gwarancji i po sprawie! Dysk masz padnięty! To jasne. Ja z moim nie mam absolutnie żadnego problemu! (choć to nie SATA, ale ten sam model). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 CZyli w tym wypadku dysk mam walniety fabrycznie. Kupilem go w prolinie. Czy w takim wypadku moge wymienic go na dysk z innej firmy ( np seagate barka ) ? Albo zadac zwrotu pieniedzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Tylko w przypadku rękojmi zmienisz dysk na inny (o podobnej cenie) albo dostaniesz zwrot pieniędzy. W przypadku gwarancji dysk pojedzie do nparawy (a i tak nic nie naprawią, więc pewnie dostaniesz po jakimś czasie nowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...