Roberto20 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Witam Mam karte Creativa FX 5600Ultra taktowania 400/800MHz. Jak odpale jakas gre np NFSU to podczas grania wyskakuja mi pionowe linie.I zastanawiam sie dlaczego to sie tak dzieje. na poczatku myslalem ze to od sterow no ale kombinowalem rozne instalowalem i nic. Nawet na oryginalnych sterach sie pojawiaja de badziewia. Jakie wy proponujecie stery do tej karty. Pozniej tak sie zastanawiam dlaczego one nie ma radiatorow na pamieciach takie wysokie taktowania to chyba powina miec jakies radiaty. Bo mocno sie nagrzewa pamiec podczas testow w 3D Marku no i podczas grania. No i niewiem co mam zrobic czy kupic radiatory czy co. Poradzcie mi cos z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 zanies do serwisu niech ci wymienia na inna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubiii Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 moze radiator ci nie lezy na gpu jak powinien ..??? i sie przegzewa ...pod winda po jakims czasie nie pojawiaja sie pasy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 A jak z cyrkulacja powietrza w twojej obudowie ? Moze masz za duzo temp. w budzie i przez to przegrzewaja sie podzespoly . Zostaw otwarty bok obudowy , ewentualnie skieruj jakis wolny wentyl na grafe i sprawdz czy pomaga . Jesli nie to karta do serwisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irondick Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Ze swojej praktyki wiem że może to być spowodowane przez następujące czynniki: 1 Za słaby zasilacz na napięciu 3.3v 2 Za słaby stabilizator dla złącza AGP na płycie głównej. 3 Możliwy tzw. bąbel powietrza pomiędzy radiatorem a gpu.(bardzo często) Sprawdź czy po zmianie w biosie komputera prędkości AGP na x2 problem zniknie. Zdejmij radiator i posmaruj pastą termoprzewodzącą (najlepiej silwer) Podłącz inny zasilacz (najszybciej). Z puszki po piwie wytnij paski blaszki i wygnij w U przyklej do pamięci. Jeśli to nie pomoże to karta na serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...