Skocz do zawartości
MeRBi

9800SE -> 9800XT ??? JAK ????

Rekomendowane odpowiedzi

Ja raczej nic nie robie ;) Karte kupiłem w Hamburgu 420 km ode mnie i nie uśmiecha mi sie tam jechac z gwarancją i potem znowu po odbiór itp. Obchodze sie z nią jak kura z jajami [ to pierwszy raz w zyciu takie podejście do grafy :D ]

A to moj aktualny wyniczek :wink:

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2497103

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pościągałem BIOS'y od R9800XT różnej masci i zabieram sie za flashowaniu. Mam już wszystko na dyskietce, stary zapisalem bez problemu ale gdy wydaje polecenie atiflash -f -p 0 xxx.bin lub flashrom -f 0 xxx.bin to wywala że nie może odczytać pliku z BIOS'em :/ Coś tam SERIAL ROM ple ple... FILE OPEN ERROR. I tak każdy BIOS jaki mam a ściągałem z różnych źródeł i różnych producentów. Pomyślałem że to może być wina flashera no to pościągałem równiez kilka wersji i flashroma i atiflasha ale dalej to samo :( Ech co jest grane ? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi czy dobrze mysle tez mam 9800SE dziala mi na codzien na 405/680 i czy od XT rozni sie w rzeczywistosci tylko taktowaniem?? bo jesli tak to moze warto byloby sie zastanowic bardziej nad V-modem niz nad zmiana biosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom, chyba jednak temat umarł :(

Mam radka 9800 SE AIW herkulesa, pamięci GC33, zrobiłem omegami z niego pro, nie mam artefaktów na taktowaniach 412/365 przy 8 potokach. W 3dmarku2k3 mam 6200 pkt.

Pytanie takie:

Czy ktoś ma może BIOS z 9800 XT 128MB ?

Znalazłem takowy na:

http://mbnet.fi/elixir/Radeon/index.html

Lecz podczas flashowania atiflashem wyskakuje error:

ERROR 0FL01 : SSID MISMATCH

Nie wiem co robię źle, proszę o pomoc (cobym nie uszkodził mojej karty).

PozdrO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi