Skocz do zawartości
[cahe]

Pompa CO - uklad sie zapowietrza :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobilem sobie prowizoryczny uklad:

Nie jest on do konca szczelny (popracuje nad tym - uszczelnie lepiej tasma teflonowa).

O co chodzi? A wiec uklad mi sie zapowietrza. Czy to wina nieszczelnego osrubowania, czy moze czegos innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma blokow - jest to jeden waz + trojnik do odpowietrzania. Pompka (uklad) zapowietrza sie moment... sprawdze szczelnosc, ale cos mi sie wydaje, ze tasma teflonowa nie wystarczy. Pstrykne fotki w miare mozliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Nie ma blokow - jest to jeden waz + trojnik do odpowietrzania. Pompka (uklad) zapowietrza sie moment... sprawdze szczelnosc, ale cos mi sie wydaje, ze tasma teflonowa nie wystarczy. Pstrykne fotki w miare mozliwosci.

Hmmm po co ci WC bez blokow :?: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Nie ma blokow - jest to jeden waz + trojnik do odpowietrzania. Pompka (uklad) zapowietrza sie moment... sprawdze szczelnosc, ale cos mi sie wydaje, ze tasma teflonowa nie wystarczy. Pstrykne fotki w miare mozliwosci.

Hmmm po co ci WC bez blokow :?: 8O

:D

Chodzi o przetestowanie pompki :-). Na razie czekam na nagrzewnice jeszcze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz koniecznie uszczelnic polaczenia (po stronie ssacej bedzie Ci sie dostawalo powietrze do ukladu).

Teflon nadaje sie do tego bardzo dobrze, ale jak juz wpomnial ayem czasami trzeba poprobowac pare razy, zeby znalezc taka grubosc tasmy, ktora uszczelni polaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi