Gość SamoDobro Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 witam. podkręciłem trochę Radeona 9200 firmy Sapphire. zero problemów, zero artefaktów w czasie grania w CS - CZ, Pro Evolution Soccer, Colina... to było w nocy następnego dnia, po pracy, wróciłem do domu. odpalam demko Soldier of Fortune 2 i zaczynają się problemy: jakieś przekłamania (zielone kreski) na łączeniach trójkątów - grało się tak, jakbym był w Matrixie jakimś. wyłączyłem SOFa, troszkę odkręciłem kartę, zmniejszyłem jej zegary i zaczęły się szopki. obecnie karta w ogóle nie wstaje: już w BIOSie są przekłamania, jakieś syfy wyskakują, nie można nawet przeczytać czcionki w BIOSie... wygląda na to, że ją spaliłem - ale jeśli tak, to czy ją reklamować? chyba nie mam za bardzo wyjścia, ale czy ktoś już reklamował kartę z podobnymi objawami? proszę o jak najszybszą odpowiedź z opisem tego, jak taka reklamacja przebiega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 no wiec z tego co psizesz to ewidetnie siadla pamiec mialem a w zasadzie mam w domu g force z takimi samymi objawami i jest przetaktowany a co do gwary to ciezko ci bedzie nie oddawalem tej karty co mam bo juz bylo po gwarancji a pozatym to nei moja karta ale wiem ze z reguly nie wymieniaja bo latwo zczaic co jest grane a teraz jeszcze (przynajmniej u mnei w miescie) wszyscy sprzedawcy sa wyczuleni na podkrecanie i nawet jesli nic nie bylo podkrecane to sugeruje ze bylo :] - a to jzu wiem z wlasnego doswiadczenia :) ale proboj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 upssss... i nie ma szans, żeby cokolwiek z tym zrobić? :-/ łane lipa zobaczymy, jak z tą reklamacją wyjdzie... karta ma miesiąc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Pier***... Nic nie wiesz o podkrecaniu wogóle jesteś "lama" itp. nawet nie wiesz co to znaczy a karta siadła Ci podczas pisania w WORDzie... Przyjmij taką postawe i nie ma bata żeby udowodnili Ci że karta była kręcona :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 hehe no i prawie jest to prawdą :D karta oficjalnie jest własnością mojego szefa, który kupił komputer dla córki, która z kolei ma 8 lat i gra jedynie w SIMSy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 jak dobrze sciemnisz to moze moze cos z tego bedzie tyle dobrego ze na pcb nic nie wodac golym okiem ze pamiec jest przetaktowana tak jak moze miec to meijsce z innymi ukladami ze robia sie czarne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 dopiero dziś sprawa została domknięta dostałem NOWĄ kartę - Radeona 9200 64 MB 128 bit - ale inny model trochę, poznaję po pamięciach - są to Hyniksy, a tam były jakieś inne, dziwne. mniej się teraz kręci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 @SamoDobro - odbiegając od tematu: w opisie szczegołowo napisałeś nawet jaki masz monitor ale procka to już nie? :D hehehe :wink: PS. Dobra ściema to podstawa. Mojemu qumplowi tej samej co Ty i tak samo załatwionej nie przyjeli :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...