Winchester Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Witam Czy mógł by mi ktos potwierdzic ze moge popiac zwykly wentyl, taki 80 mm 12V (puszczony na ok 5V) do wtyczki starego wentylatorka z karty graficznej? Wiem za wtyczki sie nie zgadzaja (przynajmniej u mnie mam GF 5200 Ultimate). Pozdrowienia Akselus. Wiesz, ja tak mialem chlodzenie proca (celeronka 1) przez okolo 4 miechy, bo spalilo mi sie zlacze na plycie. Zreszta wiatrak i tak byl stary od zasilacza :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Dzieki za odpowiedz. Chcialem sam go na 5V przerabiac a w takim razie nie musze :D A moze ktos wie czy Arctic Fan Pro TC bez czujnika temperatury (z wyciętym termistorem) pujdzie na 5V?? Większość rusza :) i chodzi dobrze. Pisze, że większość, bo jeden z moich 4 chodzi dopiero od ~6V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akselus Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 O ile wentyl ruszy, to możesz. O ile wiem wentgylatory na kartach graficznych chodzą na 5V, więc takie też napięcie będzie zasilać podłączony przez Ciebie wentylator.Napisales ze te wentylki na kartach graficznych chodzą na 5V, a ja tak przegladajac specyfikacje Arctic Cooling VGA Silencer zaóważyłem ze on chodzi na 12V a podlacza sie go do wejscia nakracie graficznej. Czy oby napewno jest tam 5V?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Na Radeonie 8500 jest 5V. Na innych kartach może być inaczej! Nie wiem, bo mam tylko tego Radka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 A to taki ogromny problem podpiac do molexa czy wtyczki na plycie glownej? Ewentualnie dorzucic jakas regulacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...