Skocz do zawartości
KRECIO

Jak uruchomic MOBO?

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposob uruchomic moje MOBO bez kasowania biosu zworka jesli za mocno podkrece procka i komp sie nie wlacza? Czy jest jakas specjalna konfiguracja klawiszy ktora resetuje ustawienia biosu? (mialem takie cos w mojej starej MOBO :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposob uruchomic moje MOBO bez kasowania biosu zworka jesli za mocno podkrece procka i komp sie nie wlacza? Czy jest jakas specjalna konfiguracja klawiszy ktora resetuje ustawienia biosu? (mialem takie cos w mojej starej MOBO :)

Rzymajcie Insert podczas uruchamiania kompa. Bylo niedawno. Uzywajta opcji szukaj... :twisted: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Insert nie dziala to pierwsze co probowalem :) probowalem rowniez Ctrl+Alt+Home i tez nie chodzi...slyszalem ze jak sie wlaczy w biosie funkcje automatycznego kasowania biosu to resetuje sie przy dluzszym przytrzymaniu przycisku POWER przy wlaczaniu?chce sie komus sprawdzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobra i zla wiadomosc dal uzytkownikow MSI, moze najpierw ta dobra...sprobowalem przytrzymac insert gdy za mocno przetaktowalem procka i o dziwo komp sie wlaczyl, probowalem kilka razy i zawsze sie wlaczal :) (tuz po przycisnieciu POWER trzeba wcisnac Insert i komp sie wloczy), ale teraz zla wiadomosc :( gdy o wiele za mocna przetaktowalem procka (mnoznik 14X :)), tio sztuczka z Insertem juz nie pomogla trzeba bylo zrestartowac bios zworka :( i to by bylo na tyle, acha dodam jeszcze ze gdy komputer sie wlacza w tio w biosie nie ma zadnych zmian, czyli wyglada tak samo jak przed restartem wystarczy spowolnic procka i plytka juz nastepnym razem sama wystartuje :) Nio to mozna powiedziec ze napisalem 2 dobre wiadomosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...