bru Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Witam Przejrzalem forum i piszecie ze temperatura duronow jest ok 33s. Niepokoi mnie temperatura mojego procesora. Zakupilem go wczoraj a jego temperatura przy normalnej pracy to 39C. Jak sie pobawie cpuburn i przy obciazeniu 100% temperatura wzrasta do 46C. Wentylator nam 80x80 alumninium radiator artic fan, i zwykla paste silikonowa plyta ASrock k7s8x. dane procesora ------------------------- DHD1600V1C T841215842607 MIUB0406TPMW ------------------------- niestety nie potrafie zczytac serii bo sie na tym nie zna probowalem programem OPN ale nie dziala. Duron pracuje na 133x12. Chcialbym go podkrecic jednak obawiam sie ze temperatura jest za wysoka. Probowalem zmieniac radiator ale temperatura jst taka sama. Niewiem moze to wina pasty co o tym sadzicie. Prosze o jakies dane do tego procesora czy mage go krecic czy raczej nie. Pozdrawiam Bru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 a skąd ten odczyt? zresztą czy z diody czy z socketa nie masz się czym przejmować 56c byłoby podejrzane,u mnie przy 51c z diody (w stresie) chodzi bez problemu,sprawdzałem też przy 70c (1,75v,wiatraki na min i też wszysko było ok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bru Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Odczyt z bios-u i zreszta taki sam mi pokazuje w speedfan. Prosilbym jeszcze o odpowiedz na temat tego procesora czy to dobra seria do krecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 e spokoooooooo moj tez tyle mial na aluminiowym radiatorze i coolerku 5000obr przy zamknietej budzie @2000MHz mial 56*C :] teraz na antku ma ok 40-46*C WIEC SPOXXXXXXXX POZDROOOOOOO 600 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 teoretycznie krytyczna temp na tym duronku może byc 85 wiec nie ma sie czym martwic ... a jak chcesz podkrecac .. to aluminiowy colerek ... no weś... jedynie z miedzianą podstawką w najgorszym razie aluminiaki sie nadają na boxy tylko do swojej czestotliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bru Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 podstawke mam miedziana. A z radiatorem ostatnio jakos ich brakuje na allegro 80x80. A troche slabo sie kreci ten procesor 162x12 1944 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...