del Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Witam! mam problem z moim radkiem 9600xt fireblade, a mianowicie rdzeń nie idzie na 526MHz, chwile pochodzi i sie resetuje karta, zmieniałem sterowniki na najnowsze omegi, catalisty, kręciłem róznymi programami, i nic, ram kręci sie bez problemu (spokojnie można go postawić na 702 MHz), na początku myślałem ze to zasilacz, kupiłem MC 300GT, nadal to samo, potem testowałem na na P4, MSI i na 526 chodził, ale dalsze podkręcenie rdzenia wywala karte (zalilacz ten sam co u mnie), mój konfig: bartek 2500XP Abit NF7 S ver. 2.0 zalilacz ModeCom 300GT jeśli macie jakieś pomysły, rady - piszcie z góry dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 rdzen na 700 ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
del Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 nie ram na 702 jest ok ale rdzeń na 526 nie idzie (standard w fireblade) norma jest 500 i na tyle chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Witam! mam problem z moim radkiem 9600xt fireblade, a mianowicie rdzeń nie idzie na 526MHz, chwile pochodzi i sie resetuje karta, zmieniałem sterowniki na najnowsze omegi, catalisty, kręciłem róznymi programami, i nic, ram kręci sie bez problemu (spokojnie można go postawić na 702 MHz), na początku myślałem ze to zasilacz, kupiłem MC 300GT, nadal to samo, potem testowałem na na P4, MSI i na 526 chodził, ale dalsze podkręcenie rdzenia wywala karte (zalilacz ten sam co u mnie), mój konfig: bartek 2500XP Abit NF7 S ver. 2.0 zalilacz ModeCom 300GT jeśli macie jakieś pomysły, rady - piszcie z góry dziekuje może za mało pasty pod rdzeniem k.graf ? ja tak miałem na 4ti4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
del Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 nic nie zmieniałem, wszystko seria, z tym że innym sie te karty kręcą, a temp. na rdzeniu mam ok 33-35 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 podaj jeszcze napięcia na zasiłce bo cos mi sie nie chce wierzyc że może sie tak słabo kręcic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
del Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 zasilacz trzyma dobrze, przedtem miałem 350W Deer'a, a ten na 300W nominalnej (gwarantowanej), a może karta jest walnięta, ma ktoś taki egzęplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Ja mam takiego radzia co nominalnie ma 500/325 to jest wersja z aktywnym chlodzeniem ( z wentylatorem okraglym ) czyli to jest ten niby fireblade. Moge go krecic do 560/337. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
del Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 mam ten sam wiatrak, jaki masz zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Mam 9600xt powercolorka. Fabrycznie 500/340(pamiątki samsung 2.8). Na chłodzeniu ac rdzeń nie chciał iść więcej niż 530, na wc idzie na 550-560, pamiątki po przyklejeniu radiatorów alu śmigaja na 720 (bez radiatorów dochodziły do 705 i arty). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
del Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 dzięki za pomoc, wymieniłem karte i teraz wszystko OK:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...