Skocz do zawartości
Kadrzys

formatowanie dysku STACKS

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam następujący problem:

próbuję sformatować dysk w dos'ie, format sie rozpoczyna i gdzieś tak przy 40% wyskakuje komunikat:

"przepełnienie wewnętrznego stosu spowodowało zatrzymanie tej sesji. Zmień ustawienia StACKS w pliku config.sys i sprobuj ponownie"

i nie wiem o co chodzi, zmienilem stacks z 9.726 na 0,0 i dalej to samo.

I o ktry config.sys chodzi ten w katalogu windows czy na dysku C: bezpośrednio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam następujący problem:

próbuję sformatować dysk w dos'ie, format sie rozpoczyna i gdzieś tak przy 40% wyskakuje komunikat:

"przepełnienie wewnętrznego stosu spowodowało zatrzymanie tej sesji. Zmień ustawienia StACKS w pliku config.sys i sprobuj ponownie"

i nie wiem o co chodzi, zmienilem stacks z 9.726 na 0,0 i dalej to samo.

I o ktry config.sys chodzi ten w katalogu windows czy na dysku C: bezpośrednio?

Użyj ranish partition manager pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra teraz to potrzebuje naprawde pomocy, zapuscilem SHDIAG (oficjalne narzędzie do syków Samsunga) coś tam poskanował i mi wywalił, że potrzebny jest Low Level Format

nom to zrobilem, on ze i tak cos jest nie tak z tym dyskiem, wracam do dos'a wywala, że niepoprawny format dysku, formatować też nie chce, w windzie nie widzi go. Zaznaczam, że dysk działał był na nim system i działał. Co ja mam zrobić żeby to ruszyło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 100% linia 9x Einsteinie...

znow wycieczki osobiste ... a tu ci jeszcze bana nie dali?!

pozdr

Nieprzeginaj ...Jeżeli dos czysty i error to logiczne że windows z lini 9x a nie z lini nt więc się uspokój ze swoimi tekstami ja ciebie nieobrazalem ale dalem ci do zrozumienia że czasem, wystarczy logiczniue pomyśleć i mieć jakś wiedzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alex69 : zadajesz bezsensowne pytanie, jeśli nie wiesz jaki system to nie masz pojęcia o temacie, nic nie pomożesz to po kiego kija posty sobie nabijasz ?? startujesz na miss aktywności ??

zajmij się ogródkiem bo chyba ci się nudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alex69 : zadajesz bezsensowne pytanie, jeśli nie wiesz jaki system to nie masz pojęcia o temacie, nic nie pomożesz to po kiego kija posty sobie nabijasz ?? startujesz na miss aktywności ??

zajmij się ogródkiem bo chyba ci się nudzi.

:D

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra low formata zrobilem, teraz pewnie bym musial zrobic partycje, zna ktos jakies fajne narzedzie do robienia partycji w Dos'ie? po w windowsie mi dysku nie widzi wiec partition magic chyba odpada? a jak fdiskiem to zrobic podstawowa czy rozszerzona

dysk to Samsung WA32162A 2,16GB

chyba nie opłaca mi się robić dwóch partycji jednej systemowej a drugiej na programy jak myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra low formata zrobilem, teraz pewnie bym musial zrobic partycje, zna ktos jakies fajne narzedzie do robienia partycji w Dos'ie? po w windowsie mi dysku nie widzi wiec partition magic chyba odpada? a jak fdiskiem to zrobic podstawowa czy rozszerzona

dysk to Samsung WA32162A 2,16GB

chyba nie opłaca mi się robić dwóch partycji jednej systemowej a drugiej na programy jak myślicie?

PQMagic dyskietkowy

Fdisk

Rainish itd itd

zrób jedną partycję podstawową z FAT32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i [gluteus maximus] nic nie dziala format zrobiony, low format tez, hdd regenerator, zdialem i zalozylem na nowo partycje, przeinstalowalem system i nic te same bledy:( ktos mi powiedzial ze mam stare biblioteki systemowe czy to mozliwe?

jesli tak to skad je mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i [gluteus maximus] nic nie dziala format zrobiony, low format tez, hdd regenerator, zdialem i zalozylem na nowo partycje, przeinstalowalem system i nic te same bledy:( ktos mi powiedzial ze mam stare biblioteki systemowe czy to mozliwe?

jesli tak to skad je mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?

sprawdzles dysk SHDIAG i tez nim go naprawiales ("...on ze i tak cos jest nie tak z tym dyskiem...")? jakie bledy to sa bledy?

jaki system instalujesz?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli programy diagnostyczne jak wyzej wspomniany powermax przejdą testy i nie wykryją błedów to musi chodzić i wtedy możesz martwić się o biblioteki, kina i szpitale ;) chociaż ten dysk powinien chodzić sam z siebie na każdym systemie (akurat mam model samcia 2.16GB w kieszeni, działa rewelka, zero badów). pewnie powermax'em nie jechałeś, spróbuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi