ŻYWIEC Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 HEJ! Mam mikro sieć złożoną z 2 kompów. Na obu zainstalowany jest win xp. Połączone są kablem skrosowanym bez żadnego rutera. Jeden komp jest podłączony do modemu neostrady ADSL. Drugi komp korzysta z neo poprzez pierwszego. Na razie wszystko gra, ale... otóż gdy chcę przekopiować pliki z jednego kompa do drugiego to mogę to zrobić tylko w jedną stronę. Kompy się widzą, ale gdy z drugiego klikam na ikonkę pierwszego w folderze "wyświetl komputery grupy roboczej" wyskakuje taki oto komunikat: " \\KOMP1 nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu systemowego. Błąd logowania: UŻYTKOWNIKOWI NIE PRZYZNANO UPRAWNIEŃ ŻĄDANEGO TYPU LOGOWANIA NA TYM KOMPUTERZE". Dodam jeszcze, że na pierwszym kompie mam zainstalowanego Nortona Internet Security, ale to chyba nie ma znaczenia, ponieważ jak go wyłączam to jest to samo. Nie wiem co mam zrobić POMÓŻCIE !!! Na koniec dodam, że net działa na obu kompach, oraz że z pierwszego na drugi kopiowanie jest bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam1988 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Może masz wyłączone konto gościa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Miałem wyłączone, ale włączyłem i to samo. Dalej można tylko w jedną stronę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Ja miałem podobną sytuacje z widzeniem się kompów w sieci. Jak pisałem do kogoś na Lancha'cie to ta osoba nic nie dostawała odemnie ale ja widziałem co ona pisze do mnie . Problem polegał na źle zaciśniętych końcówkach skrętki( nie były w odpowiedniej kolejności ) Więc może sprawdź czy na pewno dobrze zrobiłeś przeplot żył w końcówkach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja miałem podobną sytuacje z widzeniem się kompów w sieci. Jak pisałem do kogoś na Lancha'cie to ta osoba nic nie dostawała odemnie ale ja widziałem co ona pisze do mnie . Problem polegał na źle zaciśniętych końcówkach skrętki( nie były w odpowiedniej kolejności ) Więc może sprawdź czy na pewno dobrze zrobiłeś przeplot żył w końcówkach .No tak, ale wcześniej miałem kompy podłączone tym samym kablem, i było OK !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...