Skocz do zawartości
Gość pipetka-1

Mam 50 zł na wychłodzenie kompa co mam z nimi zrobić??

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pipetka-1

Witam!! Mam 50 zł na wychłodzenie kompa niech mi ktos powie co mozna za to kupic (no nie wiem może jakieś wentylatorki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość pipetka-1

no więc ja chłodzę starym, standardowym od procesora wiatrakiem ale nieźle chłodzi 4821rpm a czasem nawet 8000 pare rpm no i wiatrak od zasilacza (codegen) ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty jak mozna zakladac 2 tematy naraz ty zecie jeszcze nie zablokowali

ty nic nie powiedziales co moze mu pomoc, wiec tez zlamales regulamin.

a od siebie powiem, ze mozesz kupic jakis nowy tani cooler na proca i jak kasy zostanie to wymienic ten co masz w zasilaczu na taki z kontrolą obrotów, a ten z zasilacza wsaszic pod zasilacz w obudowe puszczonego na 7v

te operacje powinny zredukowac ci chalas i podniesc wydajność chlodzenia. musisz sie tylko dobrze pokrecic, zebys dobre wentyle w niskiej cenie kupil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość pipetka-1

dzięki (że mnie wspomogłeś z tym złamaniem reg. fajny z ciebie gość) a nie wiesz jak założyć wentylator z przodu obudowy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość pipetka-1

dziękuje za podpowiedź napewno uwzględnię a jak załozyć jakiegos wiatraka z przodu i z tyłu obudowy?? bo jeszcze nikt mi nie powiedział;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za podpowiedź napewno uwzględnię a jak załozyć jakiegos wiatraka z przodu i z tyłu obudowy?? bo jeszcze nikt mi nie powiedział;-)

Hehe bo to jest tak jak wytlumaczy komus jak sie biega :D

otworz obudowe i wszystko bedzie jasne ;) Na kazdy wentylator (nie cooler czyli wentylator+proc bo to sie zaklada gdzie indziej;) ) przypadaja 4 srubki lub koszyk. Zerknij do obudowy ..... ;) Miejsca na wentyle: gora-tyl, przod-dol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory że załozyłem dwa tematy naraz ale jestem nowy na tym forum:-)

nowy, czy nie nowy, regulamin jest dla wszystkich i trzeba go perzestrzegać

to nie jest forum onetu czy inny podobny śmietnik, TUTAJ MA BYĆ IDEALNY PORZĄDEK

ps. ostrzeżenie nr 1, przy drugim będzie owoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi