Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz tego "kawiatka" Zalmana (CNPS 6000) i chce kupic plyte MSI KT3 Ultra2 i nie wiem czy wszystko bedzie pasowac - gniazdo jest dosyc blisko krawedzi. Gdyby bylo obrocone o te 90 stopni byloby ok (obudowa modecom prostation). Jesli bedzie z tym cienko to bedzie trzeba wybrac Asusa a7v333. Moze ma ktos mozliwosc zmierzenia odleglosci gniazda socket od zasilacza?

Pozdrowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie posiadam takiej obudowy ale plytke mam w swoim kompie.

zanim zalozylem WC mialem cooler master 80x80mm na procu poziomo

umieszczony zasilacz i faktycznie mal krakowalo coolerowi do zasiacza.

wiec jesli masz pionowy zasilacz to moze pojawic sie problem. odleglosc

od gniazda zasilacza do krawedzi plyty na oko ma gdzies 3 - 4 centymetry.

dla pewnosci po powrocie do domu moge zerknac na plytke i podac odleglosc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe ma się czym martwić zawsze mozesz założyć zasilacz z tyłu obudowy ja tak mam w starej budzie i w imperialu chyba też tak zrobię bo o wiele mniej się wtedy grzeje wnętrze. A czy zmieści się......... w moim "dawnym" AT7 gniazdo było tuż przy krawędzi i Volcano naprawdę niewiele brakowało do zasilacza moim zdaniem Zalman się nie zmieści. Na fotce masz Volcano na Gigabyte (jeszcze nie zrobiłem nowej fotki) jak widzisz naprawdę niewiele brakuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest ustawiony poziomo.. chodzi o to ze zalman wystaje dosyc na boki.. a przy takim ustawieniu socketa wlasciwie wystaje na "gora-dol" ;)

Ale jesli 3-4 cm to powinno byc ok.. wezme sobie na gielde i przymierze :wink:

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe ma się czym martwić zawsze mozesz założyć zasilacz z tyłu obudowy ja tak mam w starej budzie i w imperialu chyba też tak zrobię bo o wiele mniej się wtedy grzeje wnętrze. A czy zmieści się.........  w moim "dawnym" AT7 gniazdo było tuż przy krawędzi i Volcano naprawdę niewiele brakowało do zasilacza moim zdaniem Zalman się nie zmieści. Na fotce masz Volcano na Gigabyte (jeszcze nie zrobiłem nowej fotki) jak widzisz naprawdę niewiele brakuje

Juz zepsules nowo zakupiona plyte... :) Przeciez dopiero co wymieniales, a wracajac do miejsca w budzie, szczerze mowiac powinno sie zmiescic. Widzialem juz podobna konfiguracje, do zasilacza od Zalmana brakowalo okolo 15mm. Spoko. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila najpierw poszedł na serwis Gigabyte GA7VRXP i nie wrócił po dziś dzień bo rozpatrują czy mi uznać gwarancję... Kupiłem AT7 było spox tylko potem zauważyłem ze się bios wiesza potem przyjechałem do kraka i patrzę lan nie działa tzn. działa 30 sekund poczym dead tak jakby ktoś kabel wyjął z wtyczki wchodze na forum max league a tam gdzieś z 15 osób z tym samym problemem. Podobnież Abit wypuścił partię płyt z nieprawidłowo działającym lanem (i taka właśnie mi się trafiła) i teraz wymieniają wszystkim na nowe. No to jak to przeczytałem to marsz do sklepu i zwróciłem im ten badziew i teraz czekam........ na nową miejmy nadzieję prawidłowo działającą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila najpierw poszedł na serwis Gigabyte GA7VRXP i nie wrócił po dziś dzień bo rozpatrują czy mi uznać gwarancję... Kupiłem AT7 było spox tylko potem zauważyłem ze się bios wiesza potem przyjechałem do kraka i patrzę lan nie działa tzn. działa 30 sekund poczym dead tak jakby ktoś kabel wyjął z wtyczki wchodze na forum max league a tam gdzieś z 15 osób z tym samym problemem. Podobnież Abit wypuścił partię płyt z nieprawidłowo działającym lanem (i taka właśnie mi się trafiła) i teraz wymieniają wszystkim na nowe. No to jak to przeczytałem to marsz do sklepu i zwróciłem im ten badziew i teraz czekam........ na nową miejmy nadzieję prawidłowo działającą.

A na czym teraz jedziesz? Jakie MOBO?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam juz tego "kawiatka" Zalmana (CNPS 6000) i chce kupic plyte MSI KT3 Ultra2 i nie wiem czy wszystko bedzie pasowac - gniazdo jest dosyc blisko krawedzi. Gdyby bylo obrocone o te 90 stopni byloby ok

Wchodzi - widziałem CNPS 6000CU na Ultra ARU. Jak masz miedziany to uważaj, bo on "troche" waży... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili na kompie mojego ojca czyli super stabilny i niezawodny Celek 1200 i Abit St6 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili na kompie mojego ojca czyli super stabilny i niezawodny Celek 1200 i Abit St6 :)
No to jestes rowny klient... I AMD i Intel OK. To mi sie podoba. :P Pozdrowienia... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam juz tego "kawiatka" Zalmana (CNPS 6000) i chce kupic plyte MSI KT3 Ultra2 i nie wiem czy wszystko bedzie pasowac - gniazdo jest dosyc blisko krawedzi. Gdyby bylo obrocone o te 90 stopni byloby ok

Wchodzi - widziałem CNPS 6000CU na Ultra ARU. Jak masz miedziany to uważaj, bo on "troche" waży... 8)
U mnie widzial

Potwierdzam; wchodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Dziś mogę Ci wrzucić dokładny wymiar bo kolega ma MSI KT3 Ultra2. Nie wiem czy jest różnica w rozmieszczeniu zasilania wiatraków między Ultra, a Ultra2, więc dlatego podaje wersje płytki.

Ultra 2 ma ten sam laminat co Ultra ! Na Ultra 2 cyferka "2" jest naklejona na naklejce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...no nawet wazy.. nawet wersja Al-Cu bo taka posiadam.. i lezy tak juz od 2 miesiecy ponad :( ...co chwile cos wypada i nie mozna nazbierac na ta plytke + ram + proc :( Moze w koncu teraz po wyplacie :)

Dzieki za info wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...