Gość MATRIX5000 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Mam pytanie czy wysoka temperatura procka rzedu (50-65 stopni celciusza) moze zaszkodzic jemu oraz płycie. Bo mam 1.8atlona i go sobie ładnie pieknie pdkrecilem do 2.6 i smiga nie wiesza sie nie ma problemu. Ale kolega powiedzial mi ze od wyskokich temp. w procku wypalaja sie tranzystory i staje sie coraz wolnejszy czy to prawda, a i mowil ze na płycie głównej moze cos sie spalic. Z góry dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Mam pytanie czy wysoka temperatura procka rzedu (50-65 stopni celciusza) moze zaszkodzic jemu oraz płycie. Bo mam 1.8atlona i go sobie ładnie pieknie pdkrecilem do 2.6 i smiga nie wiesza sie nie ma problemu. Ale kolega powiedzial mi ze od wyskokich temp. w procku wypalaja sie tranzystory i staje sie coraz wolnejszy czy to prawda, a i mowil ze na płycie głównej moze cos sie spalic. Z góry dziekuje za pomoc Czy aby na pewno 2.6 :wink: :?: 65st rozumiem, ze full load - IMO za wysoka temp. Czym odczytujesz temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 60 stopni to juz taka wartosc graniczna , ktorej lepiej nie przekraczac . Athlony teoretycznie znosza temp do 85st (teoretycznie , niektore nawet wiecej :) ) Ale ja na twoim miejscu pomyslalbym nad zmiana chlodzenia . 2.6 8O Mam nadzieje ze chodzi Ci o 2600+ :D Swoja droga to napisz na jakim redzeniu jest ten twoj Athlon bo jesli na Palomio to temp w normie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MATRIX5000 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Temperature odczytuje Aidą i w sumie max temp to gdzies jedna 60 stopni. I podkrecilem go do 2.4 rzeczywiste a teraz zmniejszylem do 2.0 ale i tak tem nie wiele sie rózni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 A powiedz czym chlodzisz? Moj athlonek na boxie grzeje sie do 58 w windowsie, 65 - 72 w stresie. Dlatego tez zamowilem dodatkowe wentyle do budy, dzieki czemu temp zpadnie mi o 10 stopni, no i teraz jeszcze jakies rozsadne chlodzenie proca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MATRIX5000 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 CHłodze go zwykłym miedziakiem . A mi chodziło dokładnie o to czy wysoka temperatura zagraża mi prockowi i płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 CHłodze go zwykłym miedziakiem . A mi chodziło dokładnie o to czy wysoka temperatura zagraża mi prockowi i płycie Nie no Tobie nie zaszkodzi na pewno :). A prockowi i plycie tez nie powinno... ale wiesz, moglbys pomyslec nad jakims chlodzeniem. Np nad tym arcticiem , tani no i wydaje sie byc atrakcyjny - szczegolnie ze wzgledu na cene :). Ewentualnie ten SPIRE WHISPERROCK IV . Ja sie wlasnie zastanawiam, ktory z nich wybrac... Trzeba by przepatrzec testy i porownac ladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MATRIX5000 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Winchester Bardzo dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...