grzesio Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Więc mam następujący problem - mam przeźroczystą obudowę (patrz modyfikacje), i dzisiaj odkurzając kompa w środku zauważyłem że w zasilaczu leży kondensatorek elektrolityczny - prawdopodobnie oderwany z zasilacza. Generalnie napięcia są w normie i nie wiem sam, czy mam wymienić zasilacz na nowy, czy też nie przejmować się tym kondensatorem i nic nie wymieniać. Czy coś się może stać? Czy jeśli był to np kondensator filtrujący, to czy pojawiające się zakłócenia mogą uszkodzić MoBo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Najlepiej byloby znalezc miejsce z ktorego sie oderwal i go tam przylutowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Moze ten kondesator to jakis odpad z tasmy produkcyjnej ktory zawieruszyl sie w obudowie zasilacza. Kondensatory raczej same nie odpadaja :lol: Co najwyzej moze wystrzelic ale wtedy bys slyszal a z kondensatora pozostalaby sama obudowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Moze ten kondesator to jakis odpad z tasmy produkcyjnej ktory zawieruszyl sie w obudowie zasilacza. Kondensatory raczej same nie odpadaja :lol: Co najwyzej moze wystrzelic ale wtedy bys slyszal a z kondensatora pozostalaby sama obudowa.Gdyby strzelil to z kndziora by nic nie zostalo a caly zasilacz byl by we wloknie z kendziora. Wiem jak to wyglada bo naprawialem zasilacz i wsadzilem nie taki kendzior jak trzeba i bylo bum a potem pelno wloskow wylecialo przez wiatraczek :lol: . Grzesio najlepiej jak bys otworzyl zasilacz i zobaczyl skad sie urwal. Jezeli nic nie widac to pewnie dostal sie tam przypadkowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Oj chyba się nie zrozumieliśmy :( Zasilacz jest przeźroczysty - zrobiłem obudowę z plexi i przełożyłem do niej wnętrze zwykłego zasilacza, wtedy żaden kondensator nie leżał w środku, więc pozostałość z taśmy produkcyjnej odpada. Nie muszę go rozkręcać żeby sprawdzić co jest w środku, ale i tak nie mogę znaleźć miejsca skąd odpadł. Chciałbym tylko wiedzieć czy brak jednego takiego elementu może wpłynąć na uszkodzenie kompa - jakieś wachania napięcia czy coś takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...