kgj Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Witam! Niedawno (cztery dni temu) zakupilem dwa caviary wymienione w temacie. Po wlaczeniu acoustic managera staly sie dosc ciche przy odczycie i zapisie. Jednak nie to mi przeszkadza. Otoz w trybie idle dysk piszczy, nie jest to glosne, ale dzwiek wysokotonowy i mnie denerwuje, na dodatek raz troszke wyzej, raz nizej. I teraz mam pytanie, czy to tak musi byc? Czy wszystkie SATA tak maja? Jesli nie, ktory by tak nie robil ze 120GB? Dodam, ze testowalem oba dyski oddzielnie, i kazdy z nich piszczy tak samo, czy proba wymiany w sklepie cos pomoze? A moze da sie to jakos wyciszyc? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Dziwne dzwieki to zmora niektorych modeli dyskow Mialem Seageta 120GB 8mb ale nie SATA i w idle brzeczal jakos tak nieprzyjemnie tak jakby cos czytal, jak mnie to wkurzalo :D Zmienilem se na Wd 120JB i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Takie sa juz lozyska w WD :) ja mialem zwylkego i dostawalem po 3miesiacach #@!# wymienilem spowrotem na Barracude i ciesze sie cisza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Witam! Niedawno (cztery dni temu) zakupilem dwa caviary wymienione w temacie. Po wlaczeniu acoustic managera staly sie dosc ciche przy odczycie i zapisie. W jaki sposób mogę to wyłączyć na moim wd80jb? Zaznaczma ze to dysk ata z pierwszych serii(nie ma pomiaru tempertury dostepnego w najnowszych wd) Z gory dzieki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 kgj@ te dyski tak maja, nie wazne czy to JD czy JB (moze PB sa cichsze) denerwujace 'metaliczne' wycie ... jak to wyciszyc? najlepiej wymienic na cichsze, konkurencji mi sie nie udalo wyciszyc ... serwer z szescioma wd1200jb wynioslem do osobnego pomieszczenia, gdzie nie musze wchodzic ... :? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 U mnie dysk lezy na biurku w odleglosci 0.5m i nic nie piszczy. Ale od dzis bede sie wsluchawac w niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...