Adicek Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Witaajcie jesteeem tu nowy ale chyba sie tu jakoś przyjmę. Od razu do sedna : mam plyte glowna ECS K7VZA z biosem Awarda v6.00 ten standardowy, ostatnio po spaleniu sie zasilacza i po jego wymianie komp zaczal sie resetować przy wiekszym obciązeniu (np. Photoshop) po przejsiciu do BIOS-a i zaladowaniu standardowych ustawien (tak kumpel mi napisal) komp zamiast normalnie pracować to lampka pracy HDD migaa zamiast swiecic. Czy zna ktos ustawienia do BIOS-a aby to sprawnie dzialalo? Duron 700MHz Riva 16mb 128mb sdram hdd 60gb cd 16x ahaa na gg nie piszcie bo sie zawiesza komp i sie wlacza gg :/ prosze o szybki kontakt mailowy (najlepiej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Durona sobie zostaw. Rive i SDRAMy sprzedaj (ze 100zl wezmiesz). Kup plyte na chipsecie KM400 (np. ECS KM400 za 220zl), do tego pamiec DDR, podlacz, zapomnij o klopotach i ciesz sie znacznie wieksza wydajnoscia i szybkoscia dzialania komputera. Koszt: 220-100+DDR (radze 256 ale moze byc od biedy 128MB) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Raczej płytka do wymiany, albo przynajmniej jakiś kondensator, ja bym sprawdził czy nie napuchł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adicek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ale płyta działa(ła) dośc spawnie nie narzekam na nią chodzi mi o biosa bo w nim się coś przestawiło :/ ma ktoś jakąś rade na to? Ten komp mnie dobija :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...