jargo Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Witam , jestem nowy i nigdy nie podkręcałem sprzętu - no i zachciało mi się. Próbowałem i jak na razie bez żadnych rezultatów :? mam A7N8X-X-EAZY PROCEK Athlon Xp 2600+ ; pamięć 520DDR-400MHz... zasilacz mam 360W, a ustawienia w BIOS-ie (Phoenix Tehnologies , LTD ASUS A7N8X-X ACPI BIOS Rev 1009 2004-02-03 v2.2) CPU Freq 166 MHz - 12x Memory Freq By SPD , Resulting Freq 200 , nap mam ustawione na 1,650V - z tego co czytałem to powinno wystarczyć gdybym faktyczne MHz z 1920 chciał podnieść do 2200. :?: :!: Teraz jes ok wykrywa mi przy tych ustawieniach procka jako 2600 + XP czyli taki jaki jest,przy jakiejkolwiek zmianie np. CPU Freq np na 200 MHz pokazuje że mam 1150 MHZ :?: , zmian mnoznika tez przynosi takie same rezultayty nie wiem co mam zmienić aby go podrasować . Przy zmianie opcji ustawień na -Agresive- też marne efekty przy zmianie np CPU Freq co jakąś tam wartość Próbowałem to robić w/g wskazówek w ks-ekspert ni i rezultaty żadne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Próbowałem to robić w/g wskazówek w ks-ekspert ni i rezultaty żadne :( czy chodzi ci tutejsze FAQ ??? wszystko tam wylozone lopatologicznie do kazdego podzespolu ... podstawy OC podkrecanie proca krecenie pamieci Kręcenie kart graficznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Teraz jes ok wykrywa mi przy tych ustawieniach procka jako 2600 + XP czyli taki jaki jest,przy jakiejkolwiek zmianie np. CPU Freq np na 200 MHz pokazuje że mam 1150 MHZ :?: , zmian mnoznika tez przynosi takie same rezultayty nie wiem co mam zmienić aby go podrasować .(Zacznij od podnoszenia magistrali, a nie obniżania. :? Ustawiając 200MHz, zszedłeś ze standardowej magistrali 166 (166x11.5) na 100 (100x11.5=1150MHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jargo Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 duże dzieki za podpowiedzi , jutro wszystko sobie przygotuję , no i ... mam nadzieję że ni pójdzie z dymem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...