Hendel Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Wlasnie mam zamiar sie przeniesc na ta karte, tylko jakos podejrzanie tania. 550zl (z vatem).Troche szczegolow: Typ złącza AGP x4 Pamięci Hynix 4ns Chłodzenie procesora aktywne - radiator z wentylatorem. Rodzaj wyjść D-Sub, DVI-D, S-Video. TV Chip ATI RAGE THEATER Taktowanie 275/275 MHz Ma ktos ta karte ??? Wiadomo jak sie podkrreca ?? I jak jest z jakoscia obrazu, stabilnoscia itp. bo z tymi klonami roznie bywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Jak Radeon'a to najlepiej z pamięciami 3.6 ns. Te się dużo lepiej kręcą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Jak Radeon'a to najlepiej z pamięciami 3.6 ns. Te się dużo lepiej kręcą.No tak i sa duzo dozsze (tzn. 50zl wiecej mnie urabia, i tak ledwo na tego mi starczy) Zreszta sa przypadki ze pomimo iz pamiatki sa 3.6ns, to sie w ogole nie podkrecaja, gdyz napiecie na nich jest zamale....( na twojepc o tym pisali) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Ewentualnie moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> RADEONA 9000pro z pamieciami 3.6nc, wiem ze jest on wolniejszy od 8500, ale pewnei lepiej by sie podkrecil i roznica bylaby marginalna wtedy.Tylko czy obsluguje on te same bajery co 8500 (pixel shaders??)Czy moze zwyklego 9000 za 400zl i podkrecac go ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 dziwne... LE mialo taktowanie 250/250 a nie 275... moze to ten dopisek Premium, wiec po co w takim razie nazwa LE. sprawdz zanim kupisz... aha, 3 dni temu za 550 kupilem HIS Excalibur 8500 275/275 bios 7008, Hynix 3,6 - PRONOX Wroclaw... miod karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Ewentualnie moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> RADEONA 9000pro z pamieciami 3.6nc, wiem ze jest on wolniejszy od 8500, ale pewnei lepiej by sie podkrecil i roznica bylaby marginalna wtedy.Tylko czy obsluguje on te same bajery co 8500 (pixel shaders??)Czy moze zwyklego 9000 za 400zl i podkrecac go ?? Tak ma te same "bajery". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 W tym radku 9000pro pamiatki sa hynixa 3.6nc, do ilu udaloby sie je podkrecic z 550mhz ??? (i czym to podkrecac ?????) i czy stery od radka 8500 beda pasowac do 9000pro ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Masz tu opis kart z cennika ''ACTION'': MINT PREMIUM ATI 8500LE 64M TV+DVI-D Kod produktu: VGA MINT100 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 409,00 zł (brutto: 498,98 zł) Grupa: Karty graficzne/ Typ złącza AGP x4 Pamięci Hynix 4ns Procesor ATI R 200 Chłodzenie procesora aktywne - radiator z wentylatorem. Rodzaj wyjść D-Sub, DVI-D, S-Video. Rozdzielczość 2048 x 1536 Zgodność programowa DirectX, OpenGl 1.3. TV Chip ATI RAGE THEATER Opis Taktowanie 275/275 MHz. ======================== MINT ATI 9000 PRO 64MB DDR TV+DVI-I Kod produktu: VGA MINT101 Gwarancja: 12 miesięcy cena netto: 433,00 zł (brutto: 528,26 zł) Grupa: Karty graficzne/ Typ złącza AGP x4/x2 Pamięci Hynix 64 MB, 128 bit, 3.6 ns. Procesor R 250. Chłodzenie procesora Aktywne. Rodzaj wyjść D-Sub, DVI-I, S-Video. Rozdzielczość 2048 x 1536 Zgodność programowa OpenGl 1.3, DirectX. Opis Taktowanie 275/275 MHz.2x RAMDAC 400MHz (10 bit). Wybór należy do Ciebie z tą uwagą, że ATI8500 jest szybsza od 9000PRO nawet przy wolniejszych ciutek pamiątkach 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Co do sterów to wszystko w przypadku 9000 jak w 8500, a najlepszy według mnie programik do ATI to ''Rage3D Tweak'' nieźle podkręca i ma kupę innych przydatnych ustawień w tym gotowe profile do konkretnych gier i benchmarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Niedawno miałem tę kartę w kompie, ale z góry mówię, że nie będziesz z niej zbytnio zadowolony. Ma beznadziejne pamięci przez co podkręcanie nie będzie miało sensu, chyba, że rajcuje cię 5 MHz. Również jakośc obrazu w 2D pozostawia sporo do życzenia. W sumie większośc produktów MiNta pozostawia wiele do życzenia. GF2 MX-400 pochodził mi rok i dosłownie tuż po gwarancji padł. Tu ewidentnie poszły pamięci. Nie była w ogóle podkręcona, a jednak wikitowała. Ja wolałem dodać te praę groszy i zakupić Prolinka GF4 Ti4200. Dzięki temu zyskałem dobrą jakośc obrazu i duży potencjał Oveclockingu. Jesli miałbyś rzucać się na coś z PixelShader to w sumie chyba GF2 Ti200 powinien Ci wystarczyć. Dobrze się podkręca i w sumie OK. Ale mówię o jakiejś sensownej firmie tj. Leadtek, Creative, Gaiward, Prolink... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Wysłany: 24 Sie, 2002 15:19 Temat postu: MiNt Radeon 8500 Premium - Unikaj tego ! -------------------------------------------------------------------------------- Niedawno miałem tę kartę w kompie, ale z góry mówię, że nie będziesz z niej zbytnio zadowolony. Ma beznadziejne pamięci przez co podkręcanie nie będzie miało sensu, chyba, że rajcuje cię 5 MHz. Również jakośc obrazu w 2D pozostawia sporo do życzenia. W sumie większośc produktów MiNta pozostawia wiele do życzenia. GF2 MX-400 pochodził mi rok i dosłownie tuż po gwarancji padł. Tu ewidentnie poszły pamięci. Nie była w ogóle podkręcona, a jednak wikitowała. Ja wolałem dodać te praę groszy i zakupić Prolinka GF4 Ti4200. Dzięki temu zyskałem dobrą jakośc obrazu i duży potencjał Oveclockingu. Jesli miałbyś rzucać się na coś z PixelShader to w sumie chyba GF2 Ti200 powinien Ci wystarczyć. Dobrze się podkręca i w sumie OK. Ale mówię o jakiejś sensownej firmie tj. Leadtek, Creative, Gaiward, Prolink... . No widzisz, a tak się składa, że osobiście miałem kartę PROLINKA GF2 TI Ultra i to właśnie ona wykitowała nie wiadomo czemu /bez pedkręcania/ po tygodniu czasu, z firmy dostałem zwrot gotówy i zakupiłem ATI MINTA 7500, który chodzi mi na 295x490 już prawie rok bez dodatkowego chłodzenia i na głowę bije tamtego GF2TI Ultra z PROLINKA tak więc może daj na luz i przyznaj, że wiele zależy od danej karty, tzn. nawet najlepszym firmom zdarza się spartolić robotę, a zestawienie kart ATI w tym ATI MINTA jest w sierpniowym PC FORMAT lub na stronie: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=wojny_kl...5cf158bac8c6078 i z tego co sam wiem i widzę MINT nie wypada najgorzej :twisted: :) :twisted: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Przemysl to DVI-D - obsluguje tylko LCD ... przez DV I-I da sie podlaczyc za pomoca przejsciowki tez drugi monitor analogowy CRT ... stara 15" dla pzykladu :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Wydajność karty MiNt Premium ATi Radeon 8500 (275/550) jest w porządku, ale jeśli nie będzie denerować cię niezbyt dobra jakość 2D to bierz se tego MiNtaja i niema sprawy. Ja miałem i wiem co to za produkt. Po prostu podkrecona fabrycznie do granic możliwości tania karta z jednym z najlepszych układów 3D. Cóż z tego, że to ATi stworzyło Radeona, skoro MiNt nieźle spaprał sprawę. Nie jest to wyjątek. U mojego kumpla obraz wprost faluje ! U mnie działo się to tylko podczas różnych ruchów kursorem, otwierania menu kontekstowego...itp. To chyba nie jest ten świetny Radeon o którym tak glośno. Dajmy spokój ! ATi robiło jedne z najlepszych kart... odkąd nie dali licencji innym firmom. Radeon 8500 różnych firm to bardzo różna jakość i wydajność. I traf tu człowieku w dobry model ! Jedynie Gigabyte i Herkules to firmy, którym bym zaufał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...