Skocz do zawartości
vixen

Problem z VIVO MSI FX5700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Mam kartę MSI FX 5700 VTD 128 VIVO.

Nie mogę otrzymać obrazu na TV .

zainstalowałem Sterowniki z płytki dołączonej do karty. W ustawieniach GeForceDiagnostyka jest komunikat " podłączonego telewizora nie ma na liście "

Po zainstalowaniu innych sterownikow 56.72 w ustawieniach GeForcediagnostyka jest komunikat "podłaczony telewizor nie jest wykrywalny " i te ustawienia są nie aktywne.

W zakładce nView jest tylko wyświetlanie pojedyńcze i nie ma zadnego klonowania ani innych podobnych rzeczy

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAAAAA zapomnialem przełączenie na TV można dokonać tylko z ustawien karty graficznej , nie da sie np programem TVTOOL po przełączeniu na TV obraz na chwilkę znika i pojawia sie ponownie na monitorze pokazujac ze jest w trybie TV 8O

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i chyba jasne

karta sprzętowo nie obsługuje klonowania i tyle

tak już jest z kartami vivo, swego czasu walczyłem z tym problemem na Leadtek GF4MX440 i kupa - musiałem ją wymienić na Ti4200.

Pisałem w tym temacie maile do supportu Leadteka, ale zwyczajnie mnie olali, dopiero w jakimś serwisie dorwałem nieco rozgadanego gościa który wyjaśnił mi ten problem.

A jeszcze jedno:

czy TVTool nie wywala Ci czasem że nie masz wyjścia TV ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi