adam2006 Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Ma w domu sieć składającą się z 3 kompów. Na jdnym jest Win98, a na 2 jest WinXP. Komputer z win98 i jeden z winxp mają dostęp do wszystkich dysków (wszystkich kompóterów). Na moim kompie (winXP) jest problem. Bez problemu moge wchodzić na kompa gdzi jest win98 ale już n Win XP nie. Pojawia mi się błąd: 1. Jeżeli ma ikone drugiego kompa z winxp i klika pawym i właściwości to pojawia się: "NIE MASZ WYSTARCZAJĄCYC PRAW DOSTĘPU DO TEGO SERWERA...." 2. Jeżeli klkne w ikone kompa to pojawia się: "\\NAZWA NIE JEST DOSTĘPNY. MOŻESZ NIE MIEĆ UPRAWNIEŃ DO UŻYWANIA TEGO ZASOBU SIECIOWEGO. ...... BŁĄD LOGOWANIA: UŻYTKOWNIKOWI NIE PRZYZNANO ŻADEGO TYPU LOGOWANIA NA TYM KOMPUTERZE" Co mam zrobić żeby mój komputer mógł wejść na wszystki dyski w sieci bez problemu???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 odpal konto goscia albo zrob na tym drugim kompie konto o takim samym loginie jak to u Ciebie i daj prawa admina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam2006 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 łączyłem na obu kompach konto gość, dodałem jeszcze nowe konta (mój na drugim kopie i drugiego kompa na moim). I to też nie działa?!?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...