flasht Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Z gory chce powiedziec iz nie mam mozliwosci przetestowania tego, bo gdybym mial, to bym sie Was nie pytal. Monitor strasznie nie trzyma ostrosci... znaczy strasznie... tak... w sumie strasznie. Glownie z tego co zauwazylem polega to na tym, ze jak kontrast jest ustawiony na maxa to wszystko jest tak rozmazane ze... ze bardzo jest rozmazane ;-) A jak kontrast jest tak w 2/3 (41/63 dokladnie) to jest ok. W miare ok. Ale na pewno 1000 razy lepiej. Oto zdjecia... badziewnej jakosci, bo wykonywane siemensem mc60, ale nawet przy tak badziewnej jakosci widac roznice: http://theweed.org/dobrze.jpg (kontrast na 41/63) http://theweed.org/zle.jpg (kontrast na 63/63) A tutaj oba obrazki do porownania: http://theweed.org/porownanie.html W zdjeciach widac tez roznice jasnosci bo na poczatku myslalem ze to zalezy od kontrastu i jasnosci... ale tylko od kontrastu. A te paski w zle.jpg nie wiem od czego, ale pewnie ludzie ktorzy sie znaja na fotografi cyfrowej czy jakiejs tam umieja to wytlumaczyc ;-) W kazdym badz razie pytanie brzmi: Czy to karta czy monitor i co z tym zrobic? Bo normalnie niedlugo galy mi wyplyna na klawiature. Dzieki, Pozdrawiam Flash. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 A jaka masz ustawiona czestotliwosc odswiezania ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 stawiam na monit :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Ja miałem praktycznie to samo jak mialem jakies lipne stery do GF. Chodziło kilka dni normalnie aż tu zonk, wszystko prawie rozmazane a że bym dał sobie glowe uciąć że mój monit sie nie zepsuje to zmieniłem stery po omacku i działa :) Podłącz monitor do innego kompa najpierw i sprawdź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 W kazdym badz razie pytanie brzmi: Czy to karta czy monitor i co z tym zrobic? Bo normalnie niedlugo galy mi wyplyna na klawiature. Flash. najlepiej kupić monitorek nowy - szkoda oczu. Za monitor dasz 600-800 zł, a za operację oczu jakieś 3000-5000. Szkła kontaktowe i okulry też kosztują (a wzrok się pogarsza) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 najlepiej kupić monitorek nowy - szkoda oczu. Za monitor dasz 600-800 zł, a za operację oczu jakieś 3000-5000. Szkła kontaktowe i okulry też kosztują (a wzrok się pogarsza) hehehe tez to sobie mowie a wciaz jade na lg 15" w 1024x768 z 60Hz.. monitor mial byc ale chyba poczeka do jesieni bo mnie r9800 zaczal kusic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 A jaka masz ustawiona czestotliwosc odswiezania ? 85 Hz bodajze. Jakby co to karta to Radeon 9600 TX (nie XT) a monitor to Bridge 17''. Jak juz mowilem niestety nie mam za bardzo mozliwosci przetestowania. Stery to tez raczej nie sa, bo... bo chyba ATI nie robiloby lipnych ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 wygląda na moniek,,, moj ctx 15" tez stracił ostrość,,, za to znajmy obcykany w napreawie monitorów mówił mi że da sie to w 15 minut naprawic,,, moniek pojechal do mojego brata więc,, nie naprawiałem,, popytaj jakis specow od elektroniki moze tanio go naprawisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumianko Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 to jest wina monitora. moj kumpel mial taki sam problem z LG 17` - poradzil sie userom forum na elektroda.pl i mu podali ze jest tam jakis w monixie potencjometr czy cos takiego i kreconc tym ustawiasz ostrosc. w rezultacie na moje oko nie do konca dalo sie wyregolowac to ale obraz jest o niebo lepszy niz to co mial ;) wejdz tam na forum i sie spytaj, podaj im model monitora a na pewno pomoga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...