Worms14 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Witam ponownie jak widac komp mi teoretycznie dziala, wymieniono mi pamieci KHX3000 na KHX3200A/512x2, nie wiem co bedzie i jak dlugo mi to bedzie chulac, szczerze to mysle o sprzedazy tego, ale nie ma chetnych. Obsadzilem duala i juz z trzy razy przy uruchamianiu komputera mialem pikanie przechodzace w syrene(poprzednie pamieci pc3000-jedna kosc nie wytrzymala tego i padla), musialem trzymac power i ponownie odpalalem kompa i bylo wporzo. Nie wiem czemu tak sie dzieje Moze ktos wie jak temu zaradzic? Tyle kasy czlowiek laduje w kompa i zawsze jest cos nie tak, przynajmniej u mnie. CAS Latency 2T RAS To CAS Delay 2T RAS Precharge 2T RAS Active Time 6T Liczba gniazd pamięci Gniazdo DRAM nr 1 512 MB (DDR SDRAM) Gniazdo DRAM nr 2 512 MB (DDR SDRAM) Nazwa płyty głównej Epox EP-8RDA+ / FIC AU11 Chameleon Właściwości magistrali FSB 200x9.5- 1.66Vcpu Rzeczywista częstotliwość taktowania 200 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz Przepustowość 3200 MB/sek DIMM 2.74 V Ustawilem na tyle napiecie bo widzialem ze jak mam na auto to wlasnie takie podaje, ale moze to blad i trzeba zmniejszyc. Moze mam zle timingi, jak bardzo bym chcial by ktos mial plyte epox-a, takie pamieci i wiedzial w czym jest problem. Pozdrawiam. Prosze o jakies rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Musisz zmienic timy na 2-3-2-6 w KHX3200A taki jest bodajze SPD wtedy testuj.One wcale nie musza chodzic na 2-2-2-6 z tego wzgledu ze sa na winbondach CH-5 lub nawet CH-6. Sprobuj tez na wyzszym Vdimm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 CAS Latency 2T RAS To CAS Delay 2T RAS Precharge 3T RAS Active Time 6T Teraz mam ustawione tak, czy o to chodzilo? Mialem z tym problem, zresetowalem kompa po calej nocy i glosnik grany w koncu udalo mi sie dostac do biosu i tu 2 razy pod rzad pipczenie myslalem ze nic z tego nie bedzie i tylko moze uratowac sytuacje CMOS reset, ale wstal. Nie wiem czy teraz bedzie mniej razy odzywal sie pipczyk, mam nadzieje ze tak. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 tzn ze na tych ustawieniach tez masz probelm ze stabilnoscia ??? Moze wez ustaw SPD albo CAS Latency 2T RAS To CAS Delay 3T RAS Precharge 2T RAS Active Time 6T ewentualnie podnies napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Właściwości mikroukładu płyty głównej Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 SPP CAS Latency 2T RAS To CAS Delay 3T RAS Precharge 3T RAS Active Time 6T Liczba gniazd pamięci Gniazdo DRAM nr 1 512 MB (DDR SDRAM) Gniazdo DRAM nr 2 512 MB (DDR SDRAM) Właściwości AGP Wersja AGP 3.00 Stan AGP Włączone Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x, 4x, 8x Bieżąca szybkość AGP 8x Fast-Write Nie obsługiwane Side Band Addressing Obsługiwane, Włączone Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.66 V +5 V 4.95 V +12 V 12.40 V -12 V -12.03 V -5 V -5.10 V +5 V podczas wstrzymania pracy 5.04 V VBAT baterii CMOS 3.15 V VDD 1.62 V DIMM 2.61 V Chyba juz sobie poradzilem z problemem, ale 100%pewnosci nie mam. Uruchomilem komputer z 4 razy pod rzad i nic nie wyszlo, to samo sie tyczy zimnego staru, normalnie nie moglem wczesniej kompa zrestartowac, a teraz jest git. Dziekuje za pomoc wszystkim uczestniczacym. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...