Skocz do zawartości
olijacek

Jak wyciszyć Dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Podejrzewam, że pomyliłeś go z tym WD'kiem. Ale jak nie, to kładź go na różnych powierzchniach (gąbka, pudełka tekturowe) aż znajdziesz "najcichszy" materiał. Następnie zamocuj to w kompie tak, żeby nic dyskowi nie groziło. I to tyle (wg mnie). No chyba, że użyjesz oprogramowania do wyciszania HDD Samsunga (hutil).

O co chodziło ci z tym przesmarowaniem? O łożyska? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mowisz o smarowaniu to pewnie masz na mysli dwiek wirujacych talezy. Tego AFAIK nie da sie wyciszyc inaczej niz owijajac dysk roznymi rzeczami/wkladajac go do roznych rzeczy. Wtedy jednak trzeba sie zajac chlodzeniem. Poczytaj tematy ostatnie na forach inne komponenty, sporo tego tematu bylo ruszane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

glowice wyciszysz wieszajac na gumkach albo kladac na gabce, nie zapomnij o uziemieniu kabelkiem (tam do srubek w dziurke wloz), troche tez wyciszysz tym utilem ale zwolni wtedy

wirowania nie uciszysz nijak tylko tak jak napisalem

tyle w skrocie, wiecej masz w innych postach

ja polecam gabke na dole obudowy, latwe i skuteczne, tylko grzeje sie troche bardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co dysk uziemiać? on ma już w taśmie przewód uziemiający.

ja zrobiłem tak.

2 radiatory aluminiowe przykręcone do boków dysku. przykleiłem uszczelki do okien tam gdzie radiator styka się z obudową. i dysk mam wsadzony w kieszen cdr. więc nie zajmuje miejsca, jest chłodny i do tego naprawde nieslyszalny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co dysk uziemiać?  on ma już w taśmie przewód uziemiający.

Chlopaki gadali ze w slabych zasilkach warto nieufac uziemieniu z zasilki, ja wolalem nie ryzykowac. Odkad mam chiefa nie uziemiam oczywiscie dodatkowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi