DirectC Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Właśnie odwróciłem wiatrak na moim volcano 11+ i temperatury spadły o około 8stopni sic! Jak myślicie czy odwócenie go tak aby wiał na radiator nie wywiewał powietrze nie spowoduje przegrzania się podzespołów w około socketa? Co prawda czesto np w thermalright zalecają nawiew na radiator ale wolę się dopytać, co kilka głów to nie jedna. Do tego uzyłem arctic ceramique i temperaturki spadły o kolejne 7 stopnie, w tych wszelakich usprawnieniach mój antek 2500@3200 1.675 ma 52-53 w idle co przy 62-68 poprzednio bardzo mnie uradowało! Pomiar przy użyciu tego programu soltekowskiego na frn2. Drugie pytanko jest następujące jak myślicie czy zamiana tego głośnego kurestwa w volcano na papst moze podnieść wydajnośc zestawu? Czy może lepiej się w to nie bawić i odrazu zakupić slk900 i 92mm papsta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Właśnie odwróciłem wiatrak na moim volcano 11+ i temperatury spadły o około 8stopni sic! Jak myślicie czy odwócenie go tak aby wiał na radiator nie wywiewał powietrze nie spowoduje przegrzania się podzespołów w około socketa? Co prawda czesto np w thermalright zalecają nawiew na radiator ale wolę się dopytać, co kilka głów to nie jedna. Do tego uzyłem arctic ceramique i temperaturki spadły o kolejne 7 stopnie, w tych wszelakich usprawnieniach mój antek 2500@3200 1.675 ma 52-53 w idle co przy 62-68 poprzednio bardzo mnie uradowało! Pomiar przy użyciu tego programu soltekowskiego na frn2. Drugie pytanko jest następujące jak myślicie czy zamiana tego głośnego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> w volcano na papst moze podnieść wydajnośc zestawu? Czy może lepiej się w to nie bawić i odrazu zakupić slk900 i 92mm papsta? Czy to oznacza, ze miales domyslnie wentylator ustawiony tak, ze wyciagal powietrze znad radiatora, a nie dmuchal na niego ? Tak z ciekawosci pytam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Właśnie odwróciłem wiatrak na moim volcano 11+ i temperatury spadły o około 8stopni sic! Jak myślicie czy odwócenie go tak aby wiał na radiator nie wywiewał powietrze nie spowoduje przegrzania się podzespołów w około socketa? Co prawda czesto np w thermalright zalecają nawiew na radiator ale wolę się dopytać, co kilka głów to nie jedna. Do tego uzyłem arctic ceramique i temperaturki spadły o kolejne 7 stopnie, w tych wszelakich usprawnieniach mój antek 2500@3200 1.675 ma 52-53 w idle co przy 62-68 poprzednio bardzo mnie uradowało! Pomiar przy użyciu tego programu soltekowskiego na frn2. Drugie pytanko jest następujące jak myślicie czy zamiana tego głośnego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> w volcano na papst moze podnieść wydajnośc zestawu? Czy może lepiej się w to nie bawić i odrazu zakupić slk900 i 92mm papsta? Czy to oznacza, ze miales domyslnie wentylator ustawiony tak, ze wyciagal powietrze znad radiatora, a nie dmuchal na niego ? Tak z ciekawosci pytam :D Podpisuje sie pod pytaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Mam ten wiatrak i temperatura w otwartej budzie przy wiatraku na 2500rpm to 42-48 na podanym niżej cfg.Pastę mam jakąś titana za 5 zeta , więc nie uważam, żeby te 52 w idlu było jakimś szałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Właśnie odwróciłem wiatrak na moim volcano 11+ i temperatury spadły o około 8stopni sic! Jak myślicie czy odwócenie go tak aby wiał na radiator nie wywiewał powietrze nie spowoduje przegrzania się podzespołów w około socketa? Co prawda czesto np w thermalright zalecają nawiew na radiator ale wolę się dopytać, co kilka głów to nie jedna. Do tego uzyłem arctic ceramique i temperaturki spadły o kolejne 7 stopnie, w tych wszelakich usprawnieniach mój antek 2500@3200 1.675 ma 52-53 w idle co przy 62-68 poprzednio bardzo mnie uradowało! Pomiar przy użyciu tego programu soltekowskiego na frn2. Drugie pytanko jest następujące jak myślicie czy zamiana tego głośnego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> w volcano na papst moze podnieść wydajnośc zestawu? Czy może lepiej się w to nie bawić i odrazu zakupić slk900 i 92mm papsta? Czy to oznacza, ze miales domyslnie wentylator ustawiony tak, ze wyciagal powietrze znad radiatora, a nie dmuchal na niego ? Tak z ciekawosci pytam :D Podpisuje sie pod pytaniem. no tez sie dziwilem, taki mi strumien cieplego powietrza walil az mnie denerwowal... odwrocilem i jest cool... r4ven.... extra ze masz niskie temp ale nie pytam ile masz, wiec prosze jak nie masz do powiedzenia nic na temat nie pisz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 To ci powiem, ze byl zle, zalozony :D 8O Oczywiscie, ze jest lepiej jak dmucha, a nie ciagnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 No On chcial Ci po prostu pokazac na swoim przykladzie, ze 52 stopnie to nie jest zle. Ja mam 57 - 58 na zwyklym boxowym chlodzeniu. W stresie 65, niekiedy w porywach do 72. A masz moze jakies chlodzenie obudowy? A wiesz... no ja wlasnie sie bym zdecydowal na Volcano, ale niestety dlatego ze jest glosne nie mam zamiaru. Musisz popatrzec po ofertach i znalezc cos, co bedzie wydajne a zarazem ciche. Moze taki zalman 7000, ktorego wszyscy ciagle polecaja? www.4max.pl - poprzegladaj sobie i moze cos znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 No On chcial Ci po prostu pokazac na swoim przykladzie, ze 52 stopnie to nie jest zle. Ja mam 57 - 58 na zwyklym boxowym chlodzeniu. W stresie 65, niekiedy w porywach do 72. A masz moze jakies chlodzenie obudowy? A wiesz... no ja wlasnie sie bym zdecydowal na Volcano, ale niestety dlatego ze jest glosne nie mam zamiaru. Musisz popatrzec po ofertach i znalezc cos, co bedzie wydajne a zarazem ciche. Moze taki zalman 7000, ktorego wszyscy ciagle polecaja? www.4max.pl - poprzegladaj sobie i moze cos znajdziesz. niestety na solteka malo co pasuje :x W obudowie mam kilka wentow ale czekam na przejsciowki zelmana na 5v, bo te co mam to sa titany i na 12v to wyją jak diabli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Sluchaj... no jak chcesz to lapaj tego slk900 i tak jak mowisz papsta i piekna sprawa. Pieknie sie bedziesz slizgal :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Sluchaj... no jak chcesz to lapaj tego slk900 i tak jak mowisz papsta i piekna sprawa. Pieknie sie bedziesz slizgal :D.A jak myslisz warto sprawdzic jak tam papst sie bedzie sprawowal z tym volcano? W sumie i tak potrzebuje jeszcze dwa wentyle do obudowy, hmm sam nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Nie rozumiem co chcesz zrobic z tym papstem :roll: ? Wiesz, mozesz wlozyc papsta do obudowy, ale szkoda kasy wg mnie. Kup lepiej tornado czy cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...