kassiunia Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Zainstalowalam GG na nowo zainstalowanym XP-eku. (Przed czyszczeniem dysku mialam też GG na XP i było OK). Teraz po zainstalowaniu GG wyskoczył komunikat "Wystąpił problem z aplikacją gg.exe i zostanie ona zamknięta". Po kilku próbach kolejnego instalowania w końcu wrzuciłam GG w inny katalog i poszło. Po miesiącu przy próbie uruchomienia GG wystąpił ten sam komunikat. I nie dało się juz zainstalować GG tak by dzialało. Po wejściu na stronę GG przeczytalam "Uwaga! W związku z problemami z działaniem Gadu-Gadu pod systemem Windows 2000 i XP informujemy że do poprawnej pracy należy zainstalować wszystkie uaktualnienia systemu- używając polecenia "Windows Update" ALE WSZYSTKIE NAJNOWSZE AKTUALIZACJE MAMY ŚCIĄCNIĘTE I ZAINSTALOWANE!!! Nawet dzisiaj najnowszą instalowałam. Tak też zostałam bez GG. POMÓŻCIE!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 nie wiadomo czy sypie ci sie samo gg czy tez dojscie do jego servera ... zainstaluj mirande czy tlena i sprawdz czy odpali - potem mozna myslec co dalej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Tlen chodzi bezproblemowo:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 tlen jako tlen czy gg via tlen ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Próbowałam przez TLEN - zaimportował listę użytkowników - jest OK, ale to tylko połowiczne rozwiązanie problemu. Chciałabym wiedzieć co jest nie tak, że aplikacje gg.exe generuje blędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Żadnych więcej sugesti!!!!! HELPPPPPPPPPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusive_target Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Prosze Was bardzo, jesli jest tu ktos kto wie co to moze byc, to pomozcie, bo mam identyczny problem, z tym ze nie instalowalem zadnych udatow do windy, ale mnie denerwuje, ze nie moge korzystac z GyGy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusive_target Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Kassiunia mam cos dla Ciebie:) Wlasnie to to znalazlem na innym forum! U mnie GyGy juz dziaal ok, bo sie zastosowalem do tego opisu/ poradnika. Dlaczego nie mogę uruchomić programu Gadu-Gadu pod Windows XP? W celu rozwiązania problemu z uruchomieniem programu Gadu-Gadu po zastosowaniu autmatycznej aktualizacji należy zainstalować wszystkie patche do systemu Windows XP w tym Service Pack 1 z witryny Windows Update pod adresem windowsupdate.microsoft.com. Jeżeli nie ma takiej możliwości z powodu np. wolnego łącza, można sprobować ustawić tryb zgodności dla programu Gadu-Gadu. W tym celu należy: 1. Przejść do katalogu, w którym zainstalowany jest program. Można to zrobić poprzez kliknięcie prawym klawiszem myszki na ikonie Gadu-Gadu w menu Start - Programy, wybraniu Właściwości oraz kliknięciu na przycisk "Znajdź cel". Dostaniemy się dzięki temu do interesującego nas katalogu (zwykle jest to C:Program FilesGadu-Gadu) 2. Kliknąć prawym klawiszem myszki na ikonie gg (bądź gg.exe), wybrać Właściwości i przejść do zakładki Kompatybilność. 3. Zaznaczyć opcję Uruchom ten program w trybie kompatybilności i wybrać Windows 98 / Windows Me. 4. Kliknąć OK. 5. Z menu Start wybrać opcję Uruchom i wpisać C:Documents And SettingsNazwa profilu. Jeżeli nie pamiętamy nazwy profilu, wpiszmy jedynie C:Documents And Settings - pojawią się katalogi profili, wybierzmy własny i przejdźmy do podkatalogu Gadu-Gadu (czyli pełna ścieżka to C:Documents And SettingsNazwa profiluGadu-Gadu) 6. W ww. katalogu Gadu-Gadu należy kliknąć prawym klawiszem myszy na katalog z nazwą profilu w Gadu-Gadu (np. Ja) i wybrać opcję Kopiuj. 7. Należy przejść ponownie do katalogu gdzie zainstalowany jest program Gadu-Gadu (patrz pkt. 1), utworzyć w nim nowy katalog o nazwie Users poprzez kliknięcie prawym klawiszem myszy na pustym miejscu oraz wybraniu z menu kontekstowego opcji Nowy - Folder. 8. Po utworzeniu nowego katalogu Users należy kliknąć na niego prawym klawiszem myszy i z menu kontekstowego wybrać opcję Wklej. 9. Można już uruchomić program Gadu-Gadu. Jeżeli nie załaduje się automatycznie nasz profil, należy anulować tworzenie nowego i po ukazaniu się głównego menu programu wybrać z menu Gadu-Gadu opcję Użytkownik - (np. Ja) Pozdrawiam Cie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 "C:Documents And SettingsNazwa profiluGadu-Gadu) 6. W ww. katalogu Gadu-Gadu należy kliknąć prawym klawiszem myszy na katalog z nazwą profilu w Gadu-Gadu (np. Ja) i wybrać opcję Kopiuj. " A co zrobić jak nie ma w tym katalogu mojego profilu. GG mam świeżo zainstalowane i profil nie zdążył sie utworzyć, bo od razu wyskoczył komunikat "Wystąpił problem z aplikacją gg.exe i zostanie ona zamknięta". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusive_target Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Mi ten blad wyskakiwal zaraz po wpisaniu nr i hasla- nie zdazalo sie otworzyc jeszcze GyGy juz nie mowiac o imporcie kontaktow. Przy czym ten plik znajdowal sie wlasnie tam pod nazwa "Ja". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Znam ten ból i mam chyba 100% sposob ktory dziala na kazdy konflikt WinXP i GG. Tez mialem takie buraki ze nie chcial sie wogole uruchomic przez jakis czas albo nie ladowal profilu. Odinstaluj Gg, wyrzucic z program files Gadu Gadu. Aha to ze ustawienia kompa sa standardowe nie musze nadmieniac i ze wszytskie srvice packi i updaty sa zainstalowane. No i najlepsze. XP to smieciarz. trzeba recznie usunac pliki zrejestru wszystkie gdzie tylko jest Gadu Gadu. Czyli: menu start - uruchom - wpisujemy regedit po uruchomieniu regedita wyszukujemy w rejestrze fraze GADU i usuwamy bezwzglednie wszystkie wpisy. Oczywiscie z katalogu users rowniez. RESTET i ponowna instalacja GG. Od lutego nie mam ani jednego problemu. Naprawde ani jednego. A co do instalacji GG na nowym systemie. Zawsze instaluj w program files, po pierwszej instalacji bezapelacyjnie musisz sie polaczyc z serwerem i aktywowac profil. Od razu i bezzwlocznie. I jeszcze jedna rada. kopiujcie liste kontaktow do serwera. Uniknlem naprawde wielu cierpien. AHA zamiast regedit mozna uzyc regcleaner. Tez niezly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...