_L_U_K_ Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Witam Posiadam płyte główną GigaByte z AGP 8x (GA-8IPE1000 Pro3), Zakupilem Creative GF4 Ti4200 8x 64MB (nowa, nie używana) i mam dziwny problem ... Przy włączaniu komputera BIOS grafiki się nie zgłąsza (czasem przejdzie do testów BIOS'a czasem nie) ... Płyta wydaje z siebie pare pisków (w BIOS'ie prędkość AGP mam ustawione na AUTO - poniewasz niewiem czemu niedostępny jest wariant 8x jest tylko 4x / AUTO), XP Pro startuje normalnie, a GRY jak i testy 3DMark01/03 chodzą też OK - nic się nie wiesza (programy pokazują AGP 8x). To w czym jest problem ? Słaby zasilacz odpada (CHIEFTEC 420W), a wcześniej też nie było problemów z GF2 na 4x ... Byłbym wdzięczny za odpowiedz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 ustawienia X4 i auto są ustawieniami AGP x4 i w twoim przypadku AGPx8 ( karte masz AGPX8 więc płyta automatycznie ci taki tryb oferuje) więc z tym masz wszystko ok. co do wlanczania kompa i tych pisków to nie mam pojęcia. napisz ile tych pisków jest/? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_L_U_K_ Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 A więc już wszystko jest OK :) Problemem okazała się sama karta ... było coś z nią nietak - ale już mam 2 szt. Co do wydajności to chyba nie jest najgorzej na standardowych ustawieniach: 3DMark01 : ok 12000 3DMark03 : ok 1500 (PIV 3GH HT, 2x256 HyniX) W 3DMarku01 w testach DX8 chyba nie jest normalne by wyświetlany obraz był jakby co 2 klatke (takie przycinanie się) Czy to wina driverów ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mialem podobnie i okazalo si eze na grafie przepalila sie jedna sciezka przy zlaczu agp, po poprawieniu jej lutwonica karta dzialala normalnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...