Skocz do zawartości
TiCus

Kalibracja dla AR

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowilem tutaj zadac moje pytanie poniewaz jak nazwa wskazuje "OD CZEGO ZACZAC". Dokladnie chodzi o ustawienie SETISPY.

W zakladce SETUPCLIENTCALIBRATE mozna jak wiadomo ustawic kalibracje AR wybierajac jedna z dostepnych kalibracji dla roznych procesorow. Moje pytanie jest nastepujace: Jak ustawic kalibracje (chodzi mi o sprawdzone) zeby seti liczylo szybciej :?: np dla Bartonow, Athlonow itp.

Z gory dzieki za pomoc i zainteresowanie. Sadze ze odpowiedzi na to pytanie moga si eprzydac wielu osobom.

P.S. Jezeli Admiini uznaja ze moj post jest bezsensowny i niepotrzebny z gory sorry i post do wywalenia.

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie przekopalem cale forum, sprawdzalem w search, czytalem wszystkie posty (prawie wszystkie bo jest ich sporo) i nie znalazlem nic co by dotyczylo tego tematu. Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto bedzie potrafil udzielic informacji na ten temat.

Wiem ze skok jest bardzo duzy podczas ustawiania innych kalibracji (chodzi o czas przeliczenia WU). Na moim (jak w opisie) przy braku kalibracji (wszystko na standard) leci oklo 2:55, a np przy kalibracji dla AMD Palomino jest to czas rzedu 2:05 - 2:45 wiec jednak ma to znaczny wplyw.

Moze ktos z FORUMowiczow podejmie sie wyjasnienia tego tematu ... albo ktos juz z autopsji wie jak ustawic najlepiej kalibracje.

Pozdro i czekam az sie ruszy temacik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jakies 2 min googlowania i prosze bardzo :-)

"http://cox-internet.com/setispy/history.htm

Poszukajcie sobie zdania: "Added the capability to calibrate the SETI@home progress percentage to make it more accurate.

ps.

ta opcja nie przyspiesza liczenia ale lepiej potrafi wytypowac dane z jaka predkoscia jest liczona probka

i ile jeszcze czasu zejdzie zanim nie skonczy jej liczyc.

(qrde w zyciu setispy na oczy nie widzialem - jakos nigdy nie mialem takiej potrzeby :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do kalibracji to jak trza by ustawić kompa aby liczył szybciej ? a i nie chodzi mi o podkręcanie proca :D bo to obecnie już zostało dane na takowego :D aha i jeszcze mam XPprofi, Durnia1Ghz@ 1,2 256DDR i GF2Mx400 :D a nie mam pojęcia czemu ale strasznie mi zwolnił przy liczeniu takich samych jednostek, o około godzinę, półtorej, używałem 3.08 a teraz 3.03 ale jest tak samo z tym spowolnieniem, używam SetiSpy+setiDriver, a mam tak od jakiegoś tygodnia ale myślałem że to coś z wielkością jednostek ale przyjrzałem logi z setiSpy`a i niestety ale to nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...