Skocz do zawartości
Hendel

MINT RADEON 9000pro na AGPx2 !!?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem ta karte, chcialem radka 8500 ale akurat nie mieli i byl tylko jakiegos power colora to se mysle wezme tego 9000 i pamitaki 3.6ns, i fajnie wygladal. Podlaczam patrze a tam defaultowo ustawiony na AGPx2......Zainstalowalem powerstripa i zmienilem na agpx4 ale po kazdym wlaczeniu kompa z powrotem jest agpx2 (chyba ze powerstrip uruchamia sie razem z kompem wtedy jest oki)Jakim programem, oprocz powerstripa moge to zmienic (w biosie sprawdzalem ale nei ma tam takiej mozliwosci)zeby bylo juz na stale.Co do wydajnosci to w 2001 na tym co ponizej i standartowym taktowaniu (275/550) mialem 5200 (czy;li calkiem calkiem, zwazywszy na moj proc..)ps. na gf2gtspro bylo 3300 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje .... tez ja chcialem lyknac ale tez nie mieli i wzialem to co mam w podpisie ... od twojej rozni sie pamieciami tylko i marką ( moja ją ma a twoja nie ;))))) ... ile dales ... ja 430 zł ... jeszcze jej w kompie nie mialem ... ale cieszy mnie twoj wynik tez bede mial cos kolo tego jak nie wiecej (1333Mhz) ... wow :))))

dam znac czy tez mam AGPx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje .... tez ja chcialem lyknac ale tez nie mieli i wzialem to co mam w podpisie ... od twojej rozni sie pamieciami tylko i marką ( moja ją ma a twoja nie ;))))) ... ile dales ... ja 430 zł ... jeszcze jej w kompie nie mialem ... ale cieszy mnie twoj wynik tez bede mial cos kolo tego jak nie wiecej (1333Mhz) ... wow :))))  

dam znac czy tez mam AGPx2

E powercolor a mint to takie firmy ze hej :-) obie sa siebie warte.... Niestety nie mam dostepu do zadnej hurtowni czy gieldy ( aTy pewnie w actionie kupowales), zas woja wybulilem 550zl......wiem duzo ale mowie radka 8500nie mieli, a nie mialem juz zebny doplacic tych 50-100zl. To jakie masz pamieci 4ns ???Czy po prostu nizej taktowane ??? Jak kupie dluzszy kabel to sprawdze to TV-out i dam znac jak co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E powercolor a mint to takie firmy ze hej :-) obie sa siebie warte...

bo to nie zaden MINT tylko HIS przynajmniej ostatnio takie karty (z bordowym coolerkiem i brazowym laminatem) sprzedawal MINT - poszukaj posta Liska n/t zdjec Radeona 9000 i powiedz czy masz taki sam model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E powercolor a mint to takie firmy ze hej :-) obie sa siebie warte...

bo to nie zaden MINT tylko HIS przynajmniej ostatnio takie karty (z bordowym coolerkiem i brazowym laminatem) sprzedawal MINT - poszukaj posta Liska n/t zdjec Radeona 9000 i powiedz czy masz taki sam model
A chyba ze , ta ta moja karta taka sama jest jak ta liska na zdjeciu, czerwony cooler na czarnym laminacie, ale nigdzi nie pisze HIS . Wyprodukowano w chinach dla mint corporation tylko to znalazlem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jedyne do czego moge sie przyczepic to to ze dali kropelke pasty na srodek ......zalosne, ale wentyl jest cichy, nie wiem czemu lisek sie czepia.... erio masz wentyl na chipsecie ???? daj znac do ilu ci sie ona podkreci, acha i jak ktos zna strone gdzie testuja tego minta (oprocz benchmark.pl) to niech da znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jedyne do czego moge sie przyczepic  to to ze dali kropelke pasty na srodek ......zalosne, ale wentyl jest cichy, nie wiem czemu lisek sie czepia.... erio masz wentyl na chipsecie ???? daj znac do ilu ci sie ona podkreci, acha i jak ktos zna strone gdzie testuja tego minta (oprocz benchmark.pl) to niech da znac

ja nie mam coolerka ... sam radiator i 250 Mhz na rdzeniu ... jak dolorze taki jeden stary co mam ale cichy ... to do 275 na 100% dociągne ...chipsety w 9000 i 9000pro sie chyba nie roznia :))

w versjii 9000 jet sam radiator ... ale pasty mialem w sam raz :)))

PS. pamieci mam winbond chyba 5ns :((((( wiec moze do 450 dociagne :((( ale wole to niz doplacac 120 zeta :))))

tu jest link do opisu i fotka :))http://www.cptech.com.tw/powercolor/web/pr...00ValueEdition#

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jedyne do czego moge sie przyczepic  to to ze dali kropelke pasty na srodek ......zalosne, ale wentyl jest cichy, nie wiem czemu lisek sie czepia.... erio masz wentyl na chipsecie ???? daj znac do ilu ci sie ona podkreci, acha i jak ktos zna strone gdzie testuja tego minta (oprocz benchmark.pl) to niech da znac

ja nie mam coolerka ... sam radiator i 250 Mhz na rdzeniu ... jak dolorze taki jeden stary co mam ale cichy ... to do 275 na 100% dociągne ...chipsety w 9000 i 9000pro sie chyba nie roznia :))

w versjii 9000 jet sam radiator ... ale pasty mialem w sam raz :)))

PS. pamieci mam winbond chyba 5ns :((((( wiec moze do 450 dociagne :((( ale wole to niz doplacac 120 zeta :))))

tu jest link do opisu i fotka :))http://www.cptech.com.tw/powercolor/web/pr...00ValueEdition#

hmm, w tym opisie pisze ze rdzen ma 250 a pamieci 366mhz... a to dziwne bo ws klepie gdzie kupowalem tego 9000pro, byly 9000 ale taktowane 250/400 i kosztowaly 415 brutto , tylko ze byly firmy sapphire.

Daj znac ile masz w 3dmarku, bo jestem ciekawy roznicy, i do ilu udalo ci sie krecnac, chociaz 5ns....... :? , ale za ta cene .... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie 5200 pnktów... niekrecona karta ... ape dzis bede mial coolerka na radiator i pamiatki tez zobacze do ilu pojda ... jak na durnia to chyba niezle .... na mincie 8500 tym z dvi-d 275/275 7330 3dmarkow :)

PS. Jak sie podkreca radeony 9000 ... mam r3dtweaka 3.5 i w zakladce overclockinng mam core memory na suwakach n/a :(((a na dole pisze restart 249 Mz i 200 Mhz w core/clock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie 5200 pnktów... niekrecona karta ... ape dzis bede mial coolerka na radiator i pamiatki tez zobacze do ilu pojda ... jak na durnia to chyba niezle ....  na mincie 8500 tym z dvi-d 275/275 7330 3dmarkow :)

PS. Jak sie podkreca radeony 9000 ... mam r3dtweaka 3.5 i w zakladce overclockinng mam core  memory na suwakach n/a :(((a na dole pisze restart 249 Mz i 200 Mhz w core/clock

wow to niezle masz, dodam ze w 3dmarku 2000 mam mniej niz w 2001 , czyli jakies 5100 :-) nie iwem co jest tego przyczyna, a do podkrecania to powwer strip, u mnie wykrywa bez problemu karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...