qb Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 od niedawna mam Radka 9500@Pro... wszystko było OK kiedy miałem ECSa K7S5A , lecz pewnego wieczoru była burza. Wyłaczylem wiec kompa z kontaktu i wszystkie inne kabelki (tylko z kontaktu) ale zostawilem przypadkiem wlaczony do karty sieciowej kabel od Lanu. Gdy wrocilem do domu komp sie nie załaczal. Czarny ekran i nawet diodki nie reagowaly. Okazalo sie ze burza uszkodzila mi plyte (poprzez kabel od neta ktorego nie wypiąłem). Sprawdzilem wszystkie komponenty u kumpla i tylko plyta byla spalona.(radeon dzialal) Po zmianie plyty na Epoxa 8rda3+ wszystko chodzi idealnie poza jedna rzecza. Wyjscie TV jest wykrywane przez system (kiedy podlaczam kabel do telewizora) ale nie ma obrazu na telewizorze (ustawienia napewno nie graja roli bo probowalem na wszystkich), poza tym gdy podlaczony jest kabel od TV do karty graficznej slychac cieniutki pisk (slysze go tylko ja i kolega ktory zna sie na kompach bo rodzice mowia mi ze oni go nie slysza... pisk dochodzi jakby z okolic zasilacza ale ciezko jest stwierdzic skad naprawde bo to bardzo slaby pisk.). W zwiazku z tym chcialem sie dowiedziec czy moze na EPOXie w biosie jest jakies ustawienie odpowiedzialne za karte moze gdzies sie to TV wlacza?? (w co watpie) a moze przestawic ktores ustawienie zwiazane z Grafika ?? Prosze o porade i z gory dziekuje QB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 może nie do końca na temat (z góry przepraszam) ale chcę podzielic się podobnym bólem. Mam 9600XT 256 Sapphir'a od ok. 2 tygodni nie działa wyjście TV. Nie wykrywa TV. Format, reinstal, kable sprawdzone, podłączałem do innego tv, przez inne gniazda i nic. po prostu koszmar. Ratunku!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...