Skocz do zawartości
S.W.A.T

Jak podlączyć zestaw 5.1 do SB Live! 5.1 ? :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam SoundBlaster Live 5.1 ,

zakupiłem dzisaj zestaw głosnikowy 5.1

i niestety nie wiem jak podlaczyć :

1) przedni prawy, przedni lewy, lub mini jack (STEREO)

2) tylny lewy, tylny prawy

3) Centralny, niskotonowy

karta

Dołączona grafika

mam taką karte i prosze powiedzcie mi w nr. do jakiego koloru podłączyc :D

Pozdr.

S.W.A.T

blagam o pomoc

i jeszcze 1 one mi troszeczke szumią jak wezme do ucha :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj

jesli masz zwykle glosnki trzy wejscia czarne zielone i zolte podlaczasz tak jak w karcie kolor do koloru pozniej w programie ustawiasz SPEAkER Surrund Mixer i amsz TASK i Preset w TASK ustaw Watch Movie a w Present Movie Mode i beda wszystkie chulac :D milego sluchania Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mixerze,a dokladniej speakers trza ustawic jeszcze 5.1 system

Glosniki podlaczasz tak jak kolory(jesli to zestaw Creative),a wogole to WSZYSTKO JEST W INSTRUKCJI KTORA JEST PO POLSKU!(pdf)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra podłączylem ale............ to mi dosyć glosno

brzęczy :o :o :o ?czego to wina ?? jak przyłoze do ucha

to mi brzeczy, instaluje juz SB Live ! mixerki

i jeszcze 2 z przodu mi głosno chodzą a te 3 z tylu cichutko ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to brzeczy?Brzeczy wtedy kiedy sygnalu nie ma lub jest nie odpowiedni-napewno w mixerze masz 5.1?Dla testow spruboj ustawic inny rozklad(np 4.1) i z powrotem na 5.1.

Poza tym masz opcje test, ktora sprawdzasz czy wszytko gra.

Jesli nie pasuje to sciagaj KXy i baw sie nimi(powodzenia :D )

Acha,w otwarzaczach typu winamp,foobar mozesz potrzebowac pozmieniac pare rzeczy(o dziwo wmp zawsze gra odpowiednio bez ustawien..,albo przynajmniej u mnie musialem zagladac we wspomnianych programach do ustawien output)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam takie pytanie, czy jak mam 2 pary glosnikow to da sie zrobic z tego 4.1? no pomijajac ten subwoofer? bo jak podlaczam 1 pare glosnikw do liva5.1 tam gdzie sie normalnie podlacza to graja a jak podlacze 2 pare do czarnego wyjscia ( w instr pisze ze tylne glosniki) to one juz nie graja nie wazne cz y w surround mixerze ustawie 4.1 czy 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm,wg mnie dziwne poniewaz sygnal powinien sie na wyjsciu karty pojawic.Moze wiec cos masz z przewodami?

Podlacz ta 2 pare do pierwszego(przod) wejscia,zobaczysz czy to wina glosnikow czy karty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do livea do wyjsci analogowych mozna podlaczyc 2 pary glosnikow, czyli np. 2x 2 pikaweczki. :) Jedne podlaczamy do zielonego wyjscia drugie do czarnego, (zamiast jednej pary mozna podpiac sluchawki, wtedy mozna bez obaw grac w nocy itp. wylaczajac wlasciwe glosniki) Trzeba ustawic wyjscie 4.1 w mixerze ale takze w windowsie, w ustawieniach glosnikow. To musi dzialac, jezeli nie to moze cos byc skopane. Proponuje przelozyc te wlasciwe glosniki (i tylko jedna pare podlaczyc) do czarnego wyjscia by sprawdzic czy jest sygnal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi