MeHow Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Czy duren 900mhz to jest pierwszy morgan, czy jakis ostatni z serii i jak byscie mi to radzili krecic przy uzyciu mnoznika i fsb (do 112) bo to jest na K7VZA Z gory dzieki za odpowiedz MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Duron Morgan zaczyna sie od 1Ghz. A pozatym ostani z seri to byl Duron 950Mhz a nie 900Mhz. A podkrecanie musisz odblokowac mnoznik olowkiem a pozatym FSB i wyzsze napiecie i oczywiscie chlodzenie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Hmm... D900 to przedostatni procek z serii(chyba)Spitfire, ostatni to D950. Poten dopiero zaczęły się morgany. Na K7VZA nie ma możliwości zmiany mnożnika więc zostaje Ci kręsenie przez FSB. No chyba że jesteś zdecydowany stracić gwarancję na procka to jest sposób :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Hmm... D900 to przedostatni procek z serii(chyba)Spitfire, ostatni to D950. Poten dopiero zaczęły się morgany. Na K7VZA nie ma możliwości zmiany mnożnika więc zostaje Ci kręsenie przez FSB. No chyba że jesteś zdecydowany stracić gwarancję na procka to jest sposób :twisted: jestem zdecydowany :lol: A wlasnie... czy nie daloby sie polaczyc olowkiem tych pieciu mostkow na L1 i w biosie zmienic mnoznika (nie wiem czy jest taka opcja, bo to jest komp qmpla) Wiec pytam sie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 W biosie nie zmienisz mnożnika ani napięcia, ale da się to zrobić poprzez odpowiednie połączenie/pocięcie mostków na powierzchni procka. W sieci znajdziesz mnóstwo schematów z opisem poszczególnych opcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 jeżeli dobrze cie zrozumiałem, to nic ci nie da zamalowanie mostków na CPU, jeżeli nie masz wcześniej takiej opcji w BIOS`e, to i po tym jej nie bedzie, gdyby tak było już bym se zamalował i podkręcił, ale jak nie twój komp to masz prawo nie wiedzieć czy jest tam taka opcja, ale ja ci powiem ECS nie robi płyt z przystępnym dla nas BIOSEM. (jedyna nadzieja w BIOS`ach nieoficjalnych) :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 podnies napiecie na CPU, zmien biosa, przestaw zwory i probuj ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 podnies napiecie na CPU, zmien biosa, przestaw zwory i probuj ;) Ok, dzieki. Zmobilizuje qmpla do OC ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Ja z moim prockiem zrobilem tak: Wyciągłem z kompa, piszłem do złotnika i poprosiłem aby diamentowym frezem poprzecinał mi WSZYSTKIE mostki odpowiedzialne za ustawienie mnożnika(nie pamiętam chyba L3, L4, L6) oraz mostki odpowiedzialne za napięcie(chyba L7)---->według artykułu na THG.pl Po takiej operacji wziołem ołówek i zamalowałem wszystkie L1, a pozostałe tak jak są ustawione na procku docelowym( ja chciałem mieć 1000) i wszystkie mostki Od napięcia( to daje 1,85V bez modyfikacji płyty). Ale to jak ustawisz zależy od ciebie(zamalowyjesz odpowiednie mostki według tabeli). EFEKT---> procek chodził super stabilnie o wszystko było OK Teraz mam ECS K7S5A z oryginalnym biosem i też procek chodzi dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 już mnie qrwica bierze jak cie słysze MeHow. Czy ten twój koles internetu nie ma czy sie dyga tu wejść? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 już mnie qrwica bierze jak cie słysze MeHow. Czy ten twój koles internetu nie ma czy sie dyga tu wejść? pewnie nie ma zadnego qmpla, wstydzi sie chlopak to udaje ze to nie on :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...