Skocz do zawartości
namars

Ep-8RDA3i i jak a pamiec? (2 x 256 MB)

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad dobraniem pamieci do tej plyty, chcialem wziosc taka ktora pracowalaby w dualu, czyli 2 kosci zapakowane razem. W gdansku we wrzeszczu w sklepach mowia ze nie ma prawie zadnej roznicy miedzy kosciami pakowanymi razem i oddzielnie ( moze dlatego ze nie maja podwojnie pakowanych kosci i proboja mnie namowic na 2 takie same kosci ale pojedyncze. :o )

Do wyboru mam Twinmosy, kingstomy i Geile Moge przeznaczyc tak kolo 500 zl

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na forum czy trwoja płyta bedzie współpracowac z hynixami D-43. Jeśli tak to w ESC we wrzeszczu maja te kości i w cenie do 500zł będzie to chyba najlepszy wybór ( oczywiście jeżeli interesuje ci oc ). Pozdro4all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też polecam Hynixy. Sprawdź tylko, czy rev. twojej płyty nie będzie gryzła sie z pamiątkami. Chyba od rev.2.1 Epox coś tam poprawił, ale najlepiej jeszcze to sprawdź, bo nie jestem 100% pewny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki dzieki sprawdze jakie tam maja plyty i pamiec

A co z ta obsluga dual? Czytalem ( tom's harder ze i tak Duronki i athlonki nie maja tak wielkiej przpustowosci 6 Gb/s najwyzej cos kolo 2 z kawalkiem, wiec nie ma az tak wielkiego znaczenia czy pamieci spakowane razem czy oddzielnie. Wiec w czym jest roznica? w stabilnosci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci kupowane oddzielnie nie zawsze chcą działać razem w dualu.Dual to pamięci dopierane z kolejnymi numerami serii.Pamięci działające w dualu na platformie AMD to nieznaczny przyrost wydajności w porównaniu do platformy intel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rev 3.1 na 100% dzialaja hynixy - wiem bo sam takie mialem

Jesteś na 100% pewien, że jest rev 3.1 Epoxa 8RDA3i :?:

tak jestm pewien bo mam taka ma wyprowadzone na tylny panel wyjscie cyfrowe dzwieku

chcesz fotke???

podaj majla bo nie umiem tu wzucac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prześlij fotę - namiar na priv.

Czym jeszcze rózni się rev 2.1 od rev 3.1 ???

Może ktoś z forumowiczów ma puszczone bezproblemowo Hynixy na 8RDA3i rev. 2.1 ??

Fotkę wrzucę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wziolem do mojego zestawika ep- 8rda3i + 2x 256 MB twistera + duronik 1.8. Bede mial wszystko na pn, czekam bo dzisiaj wlasnie dowiedzialem sie ze pamiec tanieje wiec moze w pn bedzie jeszcze tansza

Czy w tym duroniku 1.8 tak samo zmieniac mnoznik jak i 1.4 czy 1.6?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wziolem do mojego zestawika ep- 8rda3i + 2x 256 MB twistera + duronik 1.8. Bede mial wszystko na pn, czekam bo dzisiaj wlasnie dowiedzialem sie ze pamiec tanieje wiec moze w pn bedzie jeszcze tansza

Czy w tym duroniku 1.8 tak samo zmieniac mnoznik jak i 1.4 czy 1.6?

jaki twister??? bo ja mam 466 cl 2,5 i chyba je wymienie na cos innego(opyla sie sprzedac bo teraz sa drogie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak zdecydowalem sie na duronka 1,6

probowalem na razie w biosie zmieniac czestotliwosci i napiecia najwiecej mialem 1800, nie jestem pewien jak dokladnie zmieniac te parametry oblookalem forum ale tak do konca to nie wiem :(( zapomnialem sprawdzic soja seria duronka. moze mnie jakos wspomozecie? jak dawalemfsb frequency 166 to piszczal mi resulting frequency na 200 pracuje oki jak probowalem wiecej to piszczal a napiecia nie wiem jak ustawic optymalnie. pamiec ustawilem na cl 2-3-3-8

dzieki za wsparcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...