t_omko Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Witam! Kupiłem ostatnio wyselekcjonowanego Bartona (w drodze) i być może bede mógł z niego zrobić nawet 3400+ dlatego zastanawiam się nad nowym chodzeniem bo mój WIV napewno z odprowadzeniem taaaaak dużej ilości ciepla sobie nie poradzi. Można powiedzieć, iż jestem w temacie bo sporo się ostatnio różnych testów naczytałem i chyba właśnie troszeczkę z tą ilością źródeł przesadziłem. Pytam się zatem Was który z poniższych collerów powninienem wybrać i why? 1. Zalman 7000A. Mam płytke asusa na którą bez problemu mogę zalożyć to cudo tylko boję się tych 770 gram A-Cu. Bywa, że z kompa korzysta także rodzeństwo i wolałbym ograniczyć im możliwość skopania płyty podczas np. przenosin sprzętu. Co do wersji A-AlCu to mam mieszane uczucia chociaż waga bombowa :D 2. Dwie nowe konstrukcje na wzór w/w Zalmanów (COOLTEK CT8C-48 Cu i PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu). Jak ktoś ma już takie coolerki byłbym wdzięczny za wrażenia, gdyż na temat coolteka można różne opinie wyczytać a testów pentagrama jeszcze nigdzie nie widać. Gdybym wiedział jak wypadają one na tle AlCu to byłbym już w domu :wink: 3. Ewentualnie ThermalTake SilentBoost Będę bardzo wdzięczny za konstruktywne odpowiedzi :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 CZESC!! Ja mam athlona 2600+ i wczoraj zalozylem na niego Silent Boosta i pasta Oczywiscie ARCTIC CERAMIQUE !! Temp. w idlu okolo 40C!! wczenisje mialem boxowego i mialem 53C!!Polecam gorąco tego coolera i paste !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_omko Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Thx Lukasss!! Róznica dość znaczna, nie zaprzeczam ale moim zdaniem i tak możliwości ten coller ma najmniejsze spośród wcześniej wymienionych. Najchetniej nabyłbym Zalmana lub coś na jego wzór (nie wykluczam jeszcze Silent Boosta - dzięki Lukassssowi :))) tylko brakuje interesujących mnie porównań - może ktoś walnąłby test Zalmanów 7000A + Pentagram + Coltek - TO BYŁBY TEST!! Byłbym wdzięczny uzytkownikom w/w collerkow za podzielenie się spostrzezeniami z pracy ich zestawów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 jesli d ok 100zl to WR4 jesli ok 150-200zł to zalman 7000 a jesli highend to Thermalright (heatpipe) ok 230-250zl +wentyl (oddzielnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...