Skocz do zawartości
t_omko

Jaki cooler na Bartona 2500+@3200+?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem ostatnio wyselekcjonowanego Bartona (w drodze) i być może bede mógł z niego zrobić nawet 3400+ dlatego zastanawiam się nad nowym chodzeniem bo mój WIV napewno z odprowadzeniem taaaaak dużej ilości ciepla sobie nie poradzi.

Można powiedzieć, iż jestem w temacie bo sporo się ostatnio różnych testów naczytałem i chyba właśnie troszeczkę z tą ilością źródeł przesadziłem. Pytam się zatem Was który z poniższych collerów powninienem wybrać i why?

1. Zalman 7000A.

Mam płytke asusa na którą bez problemu mogę zalożyć to cudo tylko boję się tych 770 gram A-Cu. Bywa, że z kompa korzysta także rodzeństwo i wolałbym ograniczyć im możliwość skopania płyty podczas np. przenosin sprzętu.

Co do wersji A-AlCu to mam mieszane uczucia chociaż waga bombowa :D

2. Dwie nowe konstrukcje na wzór w/w Zalmanów (COOLTEK CT8C-48 Cu i PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu). Jak ktoś ma już takie coolerki byłbym wdzięczny za wrażenia, gdyż na temat coolteka można różne opinie wyczytać a testów pentagrama jeszcze nigdzie nie widać. Gdybym wiedział jak wypadają one na tle AlCu to byłbym już w domu :wink:

3. Ewentualnie ThermalTake SilentBoost

Będę bardzo wdzięczny za konstruktywne odpowiedzi :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx Lukasss!!

Róznica dość znaczna, nie zaprzeczam ale moim zdaniem i tak możliwości ten coller ma najmniejsze spośród wcześniej wymienionych. Najchetniej nabyłbym Zalmana lub coś na jego wzór (nie wykluczam jeszcze Silent Boosta - dzięki Lukassssowi :))) tylko brakuje interesujących mnie porównań - może ktoś walnąłby test Zalmanów 7000A + Pentagram + Coltek - TO BYŁBY TEST!!

Byłbym wdzięczny uzytkownikom w/w collerkow za podzielenie się spostrzezeniami z pracy ich zestawów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi