Skocz do zawartości
Hansio

Duron 1.3 czy Athlon 1.33????

Rekomendowane odpowiedzi

Wydajność myślę że athlon

Nie chodzi mi o myślenie tylko o fakty.

Testy (porównania) jakieś.

Musi Ci wystarczyć moja opinia :D A tak serio to porozglądaj się po różnych serwisach to coś znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez dwóch zdań Athlon będzie wydajniejszy i to sporo. Będzie też bardziej gorący, ale jest to sytuacja do opanowania bez większych kłopotów. Z podkręcaniem będzie podobnie, ani jednego ani drugiego za bardzo nie podkręcisz. Po Athlonie możesz się spodziewać coś około 1,46 - 1,5 GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie

Co lepiej, chodzi mi o:

* wydajnosc (Duron jest nowy, ma SSE, i inne takie, ale Athlon 256kB L2)

* podkrecanie  :)  

* chlodzenie (jak ten Athlon sie grzeje - az tak strasznie???)

przecierz to oczywiste ze athlon wydajnieszy bo w standardzie chodzi na fsb 133 a duron na 100MHz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon XP obsługuje te same bajery, jest lepszy od Durnia i jest nawet podkręcalny. Co do wydajności to był kiedyś na Tomshardware test jak duron 1200 atakował P4 Willamette, ale i tak Athlon rulez.

Durony są nawet porównywalne z Antkami, dlatego trzyma się je w bezpiecznej doległości. Bierz Athlona. Możeby ktoś jakieś testy zapodał, żeby gostka przekonać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecierz to oczywiste ze athlon wydajnieszy bo w standardzie chodzi na fsb 133 a duron na 100MHz :P

U mnie Durony tez w "standardzie" na 133, a nawet 172 8)

No ale chyba mimo poboru mocy wezme Athlona - w koncu idzie jesien, potem zima ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...