Gość Lanselot Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Zatem tak... Mam sobie dysk CD-R, gdzie ktoś kiedyś nagrał dane o wielkości około 120 MB. Następnie przez mało "świadomego" utworzone zostały kolejne sesje, gdzie, w sposób raczej niewiadomy, "n-krotnie" dograne zostały pliki o sumarycznej wielkości około 20 MB. Nero wyświetla to tak: Podczas odczytu dysku zwykłą proceduruą zostają wyświetlone jedynie pliki z ostatniej sesji. Pytanie: jak odczytać pierwotną zawartość nośnika? Nero potrafi wyświetlić listę plików z sesji 1, ale nie ma możliwości ich otwarcia czy skopiowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visca_el_Barca Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 uzywam takich 2 programikow , jak chcesz sa do sciagiecia z mojego sererka ( 1 to bad copy zas 2 do cd/dvd diagnostic) powodzenia http://www.jastruna.net/~elconeco/slawek/1/1.rar http://www.jastruna.net/~elconeco/slawek/1/2.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Robisz tak Bierzesz ze sieci program co się zowie clonecd (strona bodaj http://www.slysoft.com/ lub z dc++, emule itp. oczywiście włącznie w celach edukacyjnych itd.) i robisz clona swojego walniętego cd na hdd. W wybranym przez ciebie folderze (czyli domyślnie windowstemp) pojawią się pliki. Miedzy innymi taki z końcówką .ccd np. image.ccd. Pozostałe pliki też są ważne i muszą być w tym samym folderze. Jeżeli twój Clonecd nie ma wbudowanego wirtualnego napędu cd (a nowy na pewno nie będzie miał, bo mają go tylko starsze wersje) to robisz dalej tak: Bierzesz z sieci program isobuster www.isobuster.com uruchamiasz go i otwierasz z niego plik image.ccd. W oknie isobustera pojawia ci się zawartość twojego walniętego cd. Skopiuj pliki na hdd i voila. Ja tak robię z walniętymi filmami. Clonecd zawsze kopiuje dysk jak leci a Isobuster jest wstanie niemal wszystko odczytać. To jest tandem jak Flip i Flap albo jak patrol policji jeden tylko czyta a drugi tylko pisze. Daj znać czy pomoże w twoim przypadku. i pamiętaj RIAA OSTRZEGA: PALENIE SZKODZI!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lanselot Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 OK, dzięki wielkie. Oczywizda sobie poradziłem i mam już wszystkie pliki odzyskane :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 ale drogi Rycerzu Okrągłego stołu napisz którą metodą podziałałeś moją czy tego Hiszpana a może oboma? Visca el Barca fajne programiki masz no no ściągłem se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 szkoda ze metoda by falafel1 nie dziala dla uszkodzonych fizycznie CD. obraz owszem, zawsze zrobic mozna ale pliki i tak sa nie do odczytu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 ha! przy filmach to nie ma znaczenia. Po prostu czasem trafi się artefakcik i tyle. z danymi jest gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 przy filmach to nie ma znaczenia. Po prostu czasem trafi się artefakcik i tyle. niestety przy filmach tez ma to znaczenie, w przypadku kiedy sie chce film przekopiowac ponownie na hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 jesli chodzi ci o sytuację gdy film nie chce się skopiować na hdd, są kłopoty z jego odtwarzaniem, to właśnie ten problem rozwiązuje clonecd + isobuster nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale isobuster posiada szereg różnych metod którymi można kopiować dane z virtualnego cd na hdd czy Perseval z Lancelotem tworzycie jakiś team? rolling table czy cóś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 no coz, dawno juz nie uzywalem isobustera. trzeba bedzie to sprawdzic... a imc mr Laanselota to ja nie znam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...