Skocz do zawartości
byzik

Czy warto GeF 3 na FX 5900XT!?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Ge Force 3 Ti 200 Gainward w 3DMark bez podkręcania - 8450

Chcę kupic GeForceFX 5900XT Leadtek 128MB tv & DVI (256-bit) BOX.

Czy warto zmieniać skoro wyniki na tej karcie to około -13500

Za moją geF 3 dają mi 150 zł,a FX5900XT to 979 zł, wzrost wydajności to 5000,ale za ponad 700zł

Czy to warto ?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie sugeruj sie tak bardzo wynikami 3dmarka, owszem sa one jakims tam wyznacznikiem wydajnosci karty graficznej, ale nie zawsze ma to odzwierciedlenie w grach, bo domyslam sie ze kupujesz karte graficzna zeby sobie pograc a nie ogladac 3dmarki :)

2. Za kwote 980zl spokojnie mozesz poszukac karty klasy Radeon 9800 nawet widzialem na forum wypowiedzi ze sa do kupienia za tyle 9800pro , chociaz jak zapewne wiesz 9800 od 9800pro rozni sie tylko predkoscia zegarow wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby kupic 9800 i podkrecic ja do 9800pro a nawet jak sie uda do 9800XT, ja tak zrobilem kiedys jak kupowalem 9700, od razu go podkrecilem na duzo wiecej niz 9700pro i zaoszczedzilem pare set zlotych. (Sugeruje ci te karty ba sa szybsze od GF 5900XT)

3. Wydaje mi sie ze na pewno warto w twoim przypadku zmienic karte graficzna GF3 to napewno dobra karta ale nie na nowe pozycje gier, pomysl o tym ze niedlugo nas czeka HL2 i doom3, a juz mamy przedsmak tego w postaci Far Cry'a . Jezeli sie zdecydujesz na GF 5900XT (co ci odradzam- patrz punkt 2) to i tak na pewno odczujesz wielka roznice

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem że przy zmianie karty GeF 3 na Radka jest konieczne fotmatowanie dysku i nowy instal Win.

Nie koniecznie.Jest wskazane ze względu na to ze stare sterowniki NV moga byc źródłem problemów, ale nie musi tak być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem że przy zmianie karty GeF 3 na Radka jest konieczne fotmatowanie dysku i nowy instal Win.

Realna cena za jaką możesz sprzedać tą kartę to 280,00-320,00. Po tyle chodzą na Allegro

Kto mi tyle da? ( jest z 09.2002-36m gwarancji do09.2005)

Musze poszukać chętnego u siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam Ge Force 3 Ti 200 Gainward w 3DMark bez podkręcania - 8450

Chcę kupic GeForceFX 5900XT Leadtek 128MB tv & DVI (256-bit) BOX.

Czy warto zmieniać skoro wyniki na tej karcie to około -13500

Za moją geF 3 dają mi 150 zł,a FX5900XT to 979 zł, wzrost wydajności to 5000,ale za ponad 700zł 

Czy to warto ?!?!

cos malo tobie za karte daja, uzywki gief 3 na allegro po okolo 250 zl ida ale jak kcesz to kupie od ciebie za 170 zl :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Realna cena za jaką możesz sprzedać tą kartę to 280,00-320,00. Po tyle chodzą na Allegro

Kto mi tyle da? ( jest z 09.2002-36m gwarancji do09.2005)

Musze poszukać chętnego u siebie

Gwarantuję ci, że jeżeli ustawisz cenę na 280,00 i Kup Teraz to nie będziesz długo czekał na nabywcę, warunek: wiarygodny sprzedawca (czyli dużo komentarzy pozytywnych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem G4, teraz mam Radka9800Pro, a stery NVidii wywaliłem Detonato RIP'em i wszystko hula, nie zniósłbym formatu, tyle tego mam, musze w końcu zrobić obraz systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem G4, teraz mam Radka9800Pro, a stery NVidii wywaliłem Detonato RIP'em i wszystko hula, nie zniósłbym formatu, tyle tego mam, musze w końcu zrobić obraz systemu.

Racja, reinstalka to ostateczność. Jeśli Windows działa jak należy, usunięcie w "Panelu Sterowania -> Dodaj/Usuń" wszystkiego co związane ze starą kartą oraz usunięcie* w "Menedżerze Urządzeń" samej karty z listy sprzętu dla wszystkich profili sprzętowych (jeśli są takowe), w zupełności wystarczy.

* - oczywiście gdy to zrobimy, to nie restartujemy kompa, a wyłączamy i przekładamy karty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...