Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam ze mam zamiar zakupic skaner w cenie do 300zł a nie interesowalem sie tematyka skanerow tak wiec jestem zielony jezeli chodzi o ich zaawansowane specyfikacje

Mysle ze USB to standard wiec czekam na opinie uzytkownikow skanerow w tym przedziale cenowym.

Dodam ze ide go kupowac w poniedzialek okolo 16:00

Czekam na propozycje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firmy ktore produkuja dore skanery to sa Epson, Canon i HP. Szczegolnie Epson jest dobry. W 300zl zakresie cenowym to nie ma chyba wiele skanerow do wybrania. Nie masz raczej co mazyc o USB2.0. To sa drogie skanery. Z tego co wiem to mozesz sobie kupic gdzies za $300 ten skaner

http://consumer.usa.canon.com/scanners/csn...670u/index.html

Przecietny skaner. Dobry do uzytku domowego. Mam Canona sam i jestem zadowolony.

http://www.epson.com/cgi-bin/Store/Product...tegory=Scanners

Epsony sa bardzo fajne. Czesto sa typowane na najlepsze skanery w swojej klasie. Mialem do czynienia z Epsonem i szybko skanuja. Canony nie sa az tak szybkie ale szybkosc chyba nie jest tak wazna w uzytku domowym.

http://products.hp-at-home.com/products/de...&prodnum=Q2957A

HP sa bardzo popularne i dobre skanery.

Ja bym kupil albo Canona (bardzo cienkie i ladne) albo Epsona (szybkie)

Co do jakosci skanow to nie widzialem wiekszych roznic pomiedzy EPSONem, Canonem i Hp.

[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki stary!

Ale ja mieszkam w polsce i tutaj ekstremalnie trudno jest dorwac skanery epsona lub canona. Chociaz przyznam całkiem ładne te Canony.

Wezme pod uwage HP.

Czekam na dalsze ptopozycje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał coś z Plusteka - P12, PT12, U12B, U16B; chociaż chyba brałbym AGFA E20 lub E25 - ładnie wygladające dobre skanery......Bardzo rozsądnym wyborem wydaje sie być jak już kolega nadmienił BENQ/ACER S2W 3300 - naprawde ekstra skaner.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, mam mozliwosc kupic malo uzywany skaner plustek opti pro 19200s (jakis stary model) rozdzialka 600x1200 dpi, przetwornik ecc czy eec (cos w tym rodzaju), skaner kolorowy oczywiscie, na zlacze scsi do tego jest karta scsi :twisted: ,format a-4 i koles chce za to 100 zl.

POWIEDZCIE CZY WARTO ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, mam mozliwosc kupic malo uzywany skaner plustek opti pro 19200s (jakis stary model) rozdzialka 600x1200 dpi, przetwornik ecc czy eec (cos w tym rodzaju), skaner kolorowy oczywiscie, na zlacze scsi do tego jest karta scsi  :twisted: ,format a-4 i koles chce za to 100 zl.  

Jak kontroler SCSI jest na PCI to bym brał ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, mam mozliwosc kupic malo uzywany skaner plustek opti pro 19200s (jakis stary model) rozdzialka 600x1200 dpi, przetwornik ecc czy eec (cos w tym rodzaju), skaner kolorowy oczywiscie, na zlacze scsi do tego jest karta scsi  :twisted: ,format a-4 i koles chce za to 100 zl.  

jak działa to warto,potestowałbym tego skana przed kupnem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie od jakichś ponad 3 lat /nie mówiłem, że to nowy model :) /

pracuję na Mustek 1200CU, był taki sławny cały czarny i bardzo płaski, swojego czasu nawet dostał jakieś wyróżnienie w ''PC World''wtedy kosztował jakieś 450 z Vatem, gdzieś widziałem jego nowszych braci i z tego co kojarzę napewno byli tańsi /przez 3 lata ceny skanerów spadły/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam skaner HP 2200c i moim zdaniem do domowego(szkolnego i do firmy-ale nie poligraficznej) użytku w zupełności wystarcza. Obraz jest czysty i wyraźny, kolory dobre.

Ja bym polecał ten.

Wiem że każdy chwali swoje ale jak dla mnie ten skaner jest OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brałbym AGFA E20 lub E25 - ładnie wygladające dobre skanery......

W Chipie był kiedyś test skanerów i zamieścili zdjęcia po zeskanowaniu, każdym skanerem. Najwierniej odwzorowywały kolory i jasność skanery firmy Agfa i właśnie tą firme ci polecam. Sam mam Agfe i jestem b.zadowolony. Poza tym najważniejszy w skanerze jest soft do skanowania (mój kumpel ma najdroższy model Plustek'a, a jakość skanów wyraźnie gorszą niż u mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

A ceny tej Agfy? Interesuja mnie modele do 400zeta...

Zastanwiam sie tez nad modelem Canona D646U za 320+VAT

http://www.canon.pl/skanery_plaskie_d_646u.php

oraz Canon N670U za 350zeta +VAT

http://www.canon.pl/skanery_plaskie_n_670_676u.php

Poradzcie... prosze :oops:

Aha... Czym sie rozni technologia LED od CCD czy cos takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wreszcie coś sensownego, tak jak pisałem mam starszy model, ale też 1200CU i jest poprostu GIT :) i obraz ładny i szybkość skanowania odpowiednia z tego co wiem HP do najszybszych nie należą, no oczywiście Agfy też są spoko, tylko cena nie ta co trzeba :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, mam mozliwosc kupic malo uzywany skaner plustek opti pro 19200s (jakis stary model) rozdzialka 600x1200 dpi, przetwornik ecc czy eec (cos w tym rodzaju), skaner kolorowy oczywiscie, na zlacze scsi do tego jest karta scsi  :twisted: ,format a-4 i koles chce za to 100 zl. 

jak działa to warto,potestowałbym tego skana przed kupnem

pomylka to jest przetwornik ccd, karta scsi jest na slot pci, skaner testowalem, jest tylko jeden problem:

-karta scsi nie posiada sterownikow pod win xp (ktory zreszta <span style="color:red;">[ciach!]</span>lem)

-karta scsi nie ma supportu w kernelu linuxa (chyba ze ktos mi pomorze to recznie skonfigurowac :( )

-karta dziala pieknie pod win98, skaner rownierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak wezme ten na 99%

http://www.mustek.com/html/prod_scan/BearP.../bp_1200cu.html

Ktoś ma takowy?

Prosze o opinie do 17:00

Ja bym go nigdy nie kupił ! Wszystko prócz MUSTEK'a ! Te Canon'y są o niebo lepsze !

Za pozno juz kupilem :)

Dzieki za rady moze opisze czy jestem zadowolony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...