MeHow Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Wczoraj rozebrałem kompa :lol: :lol: :lol: w końcu wyrwałem sławentą wtyczkę od zasilacza :lol: :lol: :lol: i ściągnąłem cooler z procka. Tam było chyba (tak stwierdziłem), za mało pasty - było jej tyle, że wyglądało to, jakby się procesor oszronił - były takie jakby płatki śniegu na nim porobione. Starłem to... i widzę AGOIA :D :D :D . No więc przesmarowałem... i teraz mam 5C mniej w stresie (smarowałem pastą Titana z dodatkiem srebra). Powiedzcie mi, czy mogłem coś skopać, przy mierzeniu temp., a jeśli tak to jak to naprawić, bo nie wydaje mi się, żeby aż temp. o 5C mogła spaść (a jeśli może tak być to COOL!) czekam na odpowiedź. MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Wczoraj rozebrałem kompa :lol: :lol: :lol: w końcu wyrwałem sławentą wtyczkę od zasilacza :lol: :lol: :lol: i ściągnąłem cooler z procka. Tam było chyba (tak stwierdziłem), za mało pasty - było jej tyle, że wyglądało to, jakby się procesor oszronił - były takie jakby płatki śniegu na nim porobione. Starłem to... i widzę AGOIA :D :D :D . No więc przesmarowałem... i teraz mam 5C mniej w stresie (smarowałem pastą Titana z dodatkiem srebra). Powiedzcie mi, czy mogłem coś skopać, przy mierzeniu temp., a jeśli tak to jak to naprawić, bo nie wydaje mi się, żeby aż temp. o 5C mogła spaść (a jeśli może tak być to COOL!) czekam na odpowiedź. MeHow owszem widziałem nawet spadek o ~10 C,więc to chyba normalne ciesz się AGOIA-ą ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 AXP2000 są głównie z serii AGOIA ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 :arrow: jesli wszesniej miales paste na samym sylikonie, a teraz zastosowales paste z dodatkiem srebra to spadek temp. o 5 stopni jest jak najbardziej mozliwy 8) MeHow jaka masz temp. w stresie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 To oczywiste, że po przesmarowaniu pastą temperatura spada. Pasta powoduje, że między radiatorem, a rdzeniem procesora nie ma powietrza (które jest bardzo dobrym izolatorem) i procesor lepiej oddaje ciepło do radiatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 MeHow jaka masz temp. w stresie?? Jeżeli coś ci to pomoże to ja mam 50 st.C na 1600+@2000+@1.85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Jeżeli coś ci to pomoże to ja mam 50 st.C na 1600+@2000+@1.85VA jakie chlodzenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Jeżeli coś ci to pomoże to ja mam 50 st.C na 1600+@2000+@1.85VA jakie chlodzenie?Radiator z DragonOrb'a i 4 wentyle w obudowie (2x90 i 2x80 - jeden nawiewa na radiator) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Jeżeli coś ci to pomoże to ja mam 50 st.C na 1600+@2000+@1.85V :arrow: nic mi to nie pomoglo, poniewaz rozchodzilo sie o temp. procka MeHow :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...