Skocz do zawartości
MeHow

Czy to możliwe, żeby przesmarowanie pastą zmniejszyło temp..

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj rozebrałem kompa :lol: :lol: :lol: w końcu wyrwałem sławentą wtyczkę od zasilacza :lol: :lol: :lol: i ściągnąłem cooler z procka. Tam było chyba (tak stwierdziłem), za mało pasty - było jej tyle, że wyglądało to, jakby się procesor oszronił - były takie jakby płatki śniegu na nim porobione. Starłem to... i widzę AGOIA :D :D :D . No więc przesmarowałem... i teraz mam 5C mniej w stresie (smarowałem pastą Titana z dodatkiem srebra). Powiedzcie mi, czy mogłem coś skopać, przy mierzeniu temp., a jeśli tak to jak to naprawić, bo nie wydaje mi się, żeby aż temp. o 5C mogła spaść (a jeśli może tak być to COOL!) czekam na odpowiedź.

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj rozebrałem kompa :lol: :lol: :lol: w końcu wyrwałem sławentą wtyczkę od zasilacza :lol: :lol: :lol: i ściągnąłem cooler z procka. Tam było chyba (tak stwierdziłem), za mało pasty - było jej tyle, że wyglądało to, jakby się procesor oszronił - były takie jakby płatki śniegu na nim porobione. Starłem to... i widzę AGOIA :D :D :D . No więc przesmarowałem... i teraz mam 5C mniej w stresie (smarowałem pastą Titana z dodatkiem srebra). Powiedzcie mi, czy mogłem coś skopać, przy mierzeniu temp., a jeśli tak to jak to naprawić, bo nie wydaje mi się, żeby aż temp. o 5C mogła spaść (a jeśli może tak być to COOL!) czekam na odpowiedź.

MeHow

owszem

widziałem nawet spadek o ~10 C,więc to chyba normalne

ciesz się AGOIA-ą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiste, że po przesmarowaniu pastą temperatura spada. Pasta powoduje, że między radiatorem, a rdzeniem procesora nie ma powietrza (które jest bardzo dobrym izolatorem) i procesor lepiej oddaje ciepło do radiatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...