Kaamill Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Witam z racji ze jestem tu nowy to sie przywitam WITAM wszystkich :D Mam taki problem w sprawie sprzetu jaki nabylem. Chodzi o to iz kupilem plyte jak w temacie i zastanawiam sie czy pojdzie na niej procek jak w temacie. Czy wogole celerony 2 (podobno fsb 100) wymagaja innych plyt niz te ppga i te pozniejsze po 533. Jestem troche zielony w tych sprawach poniewaz ostatni kontakt z intelem mialem kilka ladych lat temu. I jescze jedno czy przejsciowka pod takiego procka s370-> slot1 moze byc dowolna, czy one sie czym kolwiek roznia? Z góry dzieki za odpowiedzi i Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 pojdzie pewnie ale zaktualizuj BIOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_V Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Przejściówka musi mieć obsługę FCPGA, chociaż ja mam w chacie taką która ma na sobie napisane PPGA, a śmigał na niej na luzie celek 800 (fsb 100). Dobrze, by było, żebyś na przelotce mógł v ustawiać, bo może być, że będziesz musiał przymusowo jechać na wyższym v niż ma procek, bo twoja przejściówka nie będzie w tanie dać mu niższego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowall_PTK Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Na mojej przejściówce też pisze PPGA i proce FCPGA na niej nie działają. A jak nie ma ustawiania napięcia na przejściówce, to nic nie szkodzi. Po prostu nie ustawisz innego napięcia i już. Przejściówka nie daje napięć, a jedynie może mieć możliwość sterowania zasilaczem proca na płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...