Renton Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Hello! Mam nastepujacy problem. Przykazdym uruchomieniem WinXp, wlacza sie chkdsk i skanuje mi 3 z 5 partycji pomimo ze poprawnie zamknalem system. Wszystkie partycje sa na NTFS. Poniżej podałem sprzęt jaki posiadam. Pisalem juz odnosbnie teog na forum centrumxp, ale dowiedzialem sie tylko ze to moze byc wina 8 mb cache'u. Moze mial juz ktos podobne problemy. Czy Bios Ubera moglby tutaj cos pomoc ? Sprzet -------------- Athlon 2600+XP; Asus A7N8X Deluxe; WD Cavior SATA 120 GB 8 MB Cache; GeForce4 Ti4200 AGPx8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 ja właśnie przeszedłem na NTFS i zero chdisków. pewnie masz walnięty dysk. wina cache to nie jest bo dużo osób ma dyki z 8MB i XP i nie mają jazd jak ty. nowy bios ? wymiana dysku ? system od nowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiCus Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Czesc. Proponuje zapuscic scandiska spod windy w dokladnym trybie sprawdzania (najpierw mozna zrobic podstawowe sprawdzenie HDD) a pozniej zresetowac kompa. Mialem tak kiedys i po takim skanie wszystko wrocilo do normy. Powodzenia Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renton Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Dokladny chkdsk ? Tzn. z parametrami /f /r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...