Radeon Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 wsadzilem do kompa kontroler zoltrixa (na pci, ata133+raid) niby wszystko ok , ale pod winda 98/me. na drugim dysku jest win2003, system wykryl kontroler to instaluje sterowniki a tu [gluteus maximus], nie mozna znalezc sterownika albo niemozna dokonczyc instalacji bo cos tam :/ nic nie bylo podpiete do kontrolera na plytce pci , dysk byl podpiety pod kontroler zintegrowany z plyta glowna. jesli podepne dysk do kontrolera na pci to on nie widzi zadnego dysku , oczywiscie w biosie ustawione na bootowanie z scsi. pomyslalem i wsadzilem plytke z win2003 i zaczynam go instalowac jeszcze raz (nacisnalem "f6" zeby zainstalowac inne sterowniki ) niby rozpoznal kontroler ale jak zainstalowal sie system dalej mam "nieznane konrtoler raid". i dalej hdd podpiety pod mobo. juz mnie to tak wkurzylo ze ciezko bylo mi sie opanowac (pewnie sie okarze ze jakis glupi blad popelnilem) dadam jeszcze ze : 1. sterowniki ze stronki zoltrixa bo nie mam oryginalenj dyskietki :/ 2. inny kontroler tez zoltrix ale ata100 bez raid chodzi ok, wlozony zamiast tego ata133+raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 dysk na dodatkowym kontrolerze (zlotrix) jest dyskiem startowym z zainstalowanym systemem? z jakim systemem? ile masz dyskow? jakie dyski masz podpiete pod jakie kontrolery? czy stacja dyskietek dziala? czy dykietka posiada sterowniki od owego (do ktorego masz podlaczony dysk) kotrolera ... a na niej plik txtsetup.oem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 ehh wiedzialem ze tu pewnie namieszalem i nikt nic nie zrozumie :/ to tak: obecnie mam tak: jeden dysk z winme jest jako slave w kieszeni, drugi dysk z win2003 jest jako master na tym samym kanale na kontrolerze zintegrowanym z plyta glowna. jak wyjme dysk z winme to automatycznie laduje sie system win2003 w biosie mam ustawione first: hdd z winme a second : hdd z win2003. a chce zeby: aby dysk z win2003 byl podpiety pod kontroler ata133 bo chce wykorzystac raida, miec mozliwosc podpiecia lacznie 4 dyskow. 2 dyski z 2 roznymi systememi i pare inych dyskow bez systemu: jeden ma winme i na kontrolerze zoltrix chodzi ok(system zainstalowal sterowniki poprawnie) , widzi takze inne dyski ktore sa podpiete do kontrolera kiedy ten dysk z systemem winme jest - lub nie jest - podlaczony do kontrolera zintegrowanego z plyta. drugi ma win2003, i tu jest klocek: jak dysk jest podpiety do kontrolera zintegrowanego z plyta (ten dysk na ktorym jest winme jest odlaczony) to windows nie potrafi zainstalowac sterownika i nie widzi wogole dyskow ktore sa podpiete do dodatkowego kontrolera (to oczywiscie logiczne) a kiedy ten dysk z win2003 podepne pod kontroler to mam komunikat : zmien dysk na inny - bo komp "niewidzi" zadnego dysku z systemem. na stornce zoltrixa byly sterowniki tylko pod 98 me 2000 i xp ale sterownik pod 2000 i xp jest ten sam to pasuje pod 2003 (wg. mnie tak powinno byc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 jaki masz dokladnie kotroler zoltrix'a (model)? czy dyskietka ktora posiadasz do tego kontrolera ma a:txtsetup.oem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 model: id-0680 jest taki plik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 udalo sie :) przelorzylem kontroler do innego slotu i teraz sterowniki sie zainstalowaly poprawnie dzieki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 :lol: ... nic nie mowilem o slocie ... piwo dla ciebie (_)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...