Skocz do zawartości
Goofy

grafika za 300 - 350 zł

Rekomendowane odpowiedzi

ja zaczolem pisac o ati 9000 jak wy wyjechaliscie z gf4mx440 .... bo ta karta IMHO jest o wiele lepsza ... nawomiast do 350 to tylko gf2 lub 7500 osobiscie wolalbym 7500 :))) teraz mam 2 monitorki + Hydravision ... w zyciu nie wroce do nvidii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zaczolem pisac o ati 9000 jak wy wyjechaliscie z gf4mx440 .... bo ta karta IMHO jest o wiele lepsza ... nawomiast do 350 to tylko gf2 lub 7500 osobiscie wolalbym 7500 :))) teraz mam 2 monitorki + Hydravision ... w zyciu nie wroce do nvidii

No ale cena 370 pln jest blizsza 350 pln niz 430 pln ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny z WGK:  

ATI RADEON 9000 - 450zł (o 100zł więcej niż w temacie)

GeForce 4MX440 64 MB - 410-510zł (do 160zł więcej niż w temacie).  

Czy może coś co napisałem jest nieprawdziwe?  

Zapraszam na testy na Toms Hardware:  

http://www.tomshardware.com/graphic/02q2/0...acharts-01.html

Ha! Świetne! Czy ktoś powiedział, że GF4MX440 jest o 30% szybsza?  

Sprawdźmy, oto wyniki na tym samym sprzęcie:  

AQUANOX:

GF2Ti: 36.2 FPS

GF4MX440 32.4 FPS

KYRO II 64MB: 16.2 FPS  

RADEON 7500 BBA: 38 FPS (dostępny za 350zł Radeon LE ma wyniki sporo niższe, czyli porównywalne z GF2Ti)  

Przepraszam, ale jeżeli GF4MX440 ma być szybsze od GF2Ti o 30%, to o ile dobrze mi się wydaje, musiałby uzyskać wynik 49.1 FPS. Proszę bardzo, taki wynik znajduje się w tabeli i należy do ATI RADEONA 8500!!!... PROSZĘ NIE ŚCIEMNIAĆ, ŻE GF4MX440 jest 30% szybszy, bo to BZDURA!!!!  

KYRO nawet nie osiąga POŁOWY wyników GF2Ti, więc jak dla mnie to już przestarzała technologia!

Dalej. Testy u Toma są jak najbardziej prawdziwe, bo wykonywane NA TYM SAMYM SPRZĘCIE! Co za problem wysunąć testy ze swojego Athlona XP 2100 z GF4MX 440, i porównać je do testów, ogłoszonych nieco wyżej z inną Kartą, prockiem, pamięciami i płytą główna!  

NO I ŻEBY MI TU NIE BYŁO: "A JA MAM WIĘCEJ FPS" chodzi o porównanie wydajności, a nie maksymalnych osiągów.  

No i na koniec dodam, że CENA GF2Ti jest sporo niższa niŻ GF4MX, jak ktoś pyta się o kartę 300-350zł, a ludzie polecają mu kartę za 500, to czy to w ogóle ma sens?  

W tej kategorii cenowej, mogą konkurować JEDYNIE GF2Ti, Radeon 7500 LE oraz KYRO II.  

MX440, może konkurować z GF3Ti200, Radeonem 7500 BBA i innymi w cenach 410 w górę.

Pierwsze GF4MX440 kosztuje PIXELVIEW GF4 MX440 64 MB DDR TV BOX 262,90 MINT ATI 9000 64 MB TV+DVI-I 419,90 - ceny netto hurtowe...

DrugieZobacz sobie wykresy....

Dołączona grafika

GF2Ti - 36.2 fps

GF4MX440 - 31.4 fps

Dołączona grafika

GF2Ti - 47.2 fps

GF4MX440 - 58.7 fps

Dołączona grafika

GF2Ti - 118.5 fps

GF4MX440 - 148.2 fps

Dołączona grafika

GF2Ti - 60.5 fps

GF4MX440 - 84.4 fps

Dołączona grafika

GF2Ti - 4872

GF4MX440 - 5653

To było porównanie w grach, a nie w benchmarkach takich jak Aquanox ! I co Makronar juz 2 raz musiałem Ci to udowodnić ! A Ty dalej swoje.......żałosne :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly OT:

Slyszalem ze Doom3 wymaga 4 potkow czegostam [nie pamietam czego :(]. GF4MX440 ma podobno dwa. Czy to oznacza ze D3 niue pojdzie na GF4MX440?

Pojdzie nawet na gf256.

Ale GF 256 ma cztery potoki w gwoli wyjaśnienia, to nie o to chodzi, hmm doom 3 pójdzie na każdym GF , ale wtedy zamiast tam 6 czy 7 tekstur będą nakładane tylko 2, bez bumpmappingu i innych bajeró, więc grafa będzie żałosna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly OT:

Slyszalem ze Doom3 wymaga 4 potkow czegostam [nie pamietam czego :(]. GF4MX440 ma podobno dwa. Czy to oznacza ze D3 niue pojdzie na GF4MX440?

Pojdzie nawet na gf256.

Ale GF 256 ma cztery potoki w gwoli wyjaśnienia, to nie o to chodzi, hmm doom 3 pójdzie na każdym GF , ale wtedy zamiast tam 6 czy 7 tekstur będą nakładane tylko 2, bez bumpmappingu i innych bajeró, więc grafa będzie żałosna.

Myslalem, ze moja informacja nie wymaga komentarza :)

Oczywiscie zgadza sie wszystko co napisales :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, odpowiadam z pamięci, więc pewnie nie ruszę wszystkich zarzutów.

Po pierwsze, nie wyjeżdżajcie mi tu z cenami hurtowymi netto, bo zwykły użytkownik to se może na nie popatrzeć, albo o nich posłuchać. Tylko dlatego, że Wy znaleźliscie GF'a za pół darmo, to nie znaczy, że On też znajdzie. Może w jego sklepie, w którym będzie kupował będą Ceny jak z EMPIKA, ablo GEANTA (350zł za Rive TNT2M64), tak więc diabli wezmą tanie kupno, prędzej kupi drożej niż taniej, i tego się trzeba trzymać.

Dalej... Wofek, złożyłeś 25 kompów na GF4MX i wcisnąłeś 25 osobom byle jaką kartę graficzną? Co za chamstwo, pewnie pół roku temu, składałeś kompy na GF2MX200 !!! I dam głowę, że nie policzyłeś im w cenach hurtowych netto, ale cenach SKLEPOWYCH z uwzględnieniem, robocizny dla serwisanta? Hehehe.... dlaczego zamiast GF4MX nie użyłeś czegoś lepszego, jak np: GF3Ti200?

Dobra, lecimy dalej, POWTARZAM DLA TYCH CO NIEZROZUMIELI, GF4MX, z racji CENY może konkurować przede wszystkim na polu kart powyżej 400zł, a niekiedy powyżej 500zł.

Ktoś już napisał, że bezfirmowy GF4MX, sprawuje się identycznie jak porządny GF2Ti. Zgadzam się z tym, DOBREJ MARKI GF4MX na pewno nie kosztują po 270zł netto!

Nie wiem, jak ktoś liczy, ale jeżeli karta w jakimkolwiek benchmarku uzyskuje gorsze wyniki niż druga, to dla mnie na pewno nie jest od tej drugiej szybsza, ani o 10% ani o 30%.

A propo mojej wiedzy. Tak to prawda, że uzyskuję ją artykułów, ale nie wyczytuję ich przecież w "Mojej Przyjaciółce" czy "Faktach TV" lecz w porządnych serwisów poświęconych komputerom.

Wyczytałem, że GF4MX miewają problemy z kompatybilnością z niektórymi podzespołami (najczęściej płyty główne). Skoro miewają, znaczy, że cos w tym jest, a jak żyję nie słyszałem tego samego o GF2 czy choćby GF3. Podobno GF4 są na tym polu ODROBINĘ gorsze.

No i na koniec, nie kłócmy się.

To jest dyskusja, a nie trzeba się od razu pienić i wyzywać, prawda?

Ja Twierdzę, że za 300 zł nie znajdzie lepszej karty niż GF2Ti, i na tym poprzestanę.

To prawda, że za 450zł, dostanie coś znacznie lepszego, ale równie dobrze moglibyście mu mówić, że za 1300 dostanie coś jeszcze lepszego, ale to chyba nie ma sensu?

Zresztą sam napisał, że przesiada się z TNT2, i niekoniecznie na coś SUPER SZYBKIEGO!

Ja zamieniłem Rivę TNT2 M64 na GF2Ti i jestem zadowolony, jednak, nadarzyła się okazja, i mam troche więcej gotówki, więc chętnie odsprzedam, żeby móc dołożyć drugie tyle i kupić coś wydajniejszego.

No, ale jak ktoś słusznie zauważył, to nie jest giełda, tylko forum, więc zapraszam na GIEŁDĘ ALLEGRO:

Pozdrawiam, niestety coraz żadziej tu bywam, bo forum stało się strasznie zapchane, i za długo się ładuje....szkoda.. może by tak wyzerowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeetam ... ja bym nic bez Pixel shadera nie kupil ... a ati 9000 jest odpowiednikiem gf4mx i nie obcieli z niego pixel shadera ... dlatego jest lepsza alternatywa ....

eeetam ... a po kiego wała Ci ten Pixel Shader ??? Żeby w benchmarkach zobaczyć przyrost wydajności ??? Ja wole Nvidie - zero problemów - w przypadku ATI fatalna kompatybilnosć - błędy w grach......

Bez qrde przesady!!!! MI tylko Max Payne nie działa, a wszystko inne zachszania jak trzeba- wyjątek-RTCW-działa prawie tak samo jka na Kyro2. A tak wogóle ATI rządzi i kopie w jelita :twisted: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej, staryyy...sorki, ale ty i reszta chyba oślepliście. Dałem przykład - www.simmtech.pl Geforce4MX440 za 359 zł, a jak się poszuka to i taniej!!!! To był tylko 1 przykład z 1000.

A co do Half Life- nic ci łatki nie dzadzą, bo Radeon 9000 nie ma Tru Form :lol: :lol: Tak! NIe mylę się! Wykastrowali go na tyle mocno, że nie ma tej funkcjii! Ale jak mimo tego chcesz uaktualnienia, właś na stronę www.sierra.com i szukaj pliku-2MB do Half LIfe, co sam znajdzie ci odpowiednie łaty i serwery do zciagnięcia.

Tera gram w Opposing Force- co raz to można zauważyć gładką, okrągłą łysinę u ochroniarza czy wojskowego :lol: :lol: Ale fajnie też wyglądają nosy, jakby wszystko trochę zaokrogląne, ręce i tak dalej. Na pewno więcej jest takich smaczków niż np. w RTCW 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, odpowiadam z pamięci, więc pewnie nie ruszę wszystkich zarzutów.  

Po pierwsze, nie wyjeżdżajcie mi tu z cenami hurtowymi netto, bo zwykły użytkownik to se może na nie popatrzeć, albo o nich posłuchać. Tylko dlatego, że Wy znaleźliscie GF'a za pół darmo, to nie znaczy, że On też znajdzie. Może w jego sklepie, w którym będzie kupował będą Ceny jak z EMPIKA, ablo GEANTA (350zł za Rive TNT2M64), tak więc diabli wezmą tanie kupno, prędzej kupi drożej niż taniej, i tego się trzeba trzymać.  

Dalej... Wofek, złożyłeś 25 kompów na GF4MX i wcisnąłeś 25 osobom byle jaką kartę graficzną? Co za chamstwo, pewnie pół roku temu, składałeś kompy na GF2MX200 !!! I dam głowę, że nie policzyłeś im w cenach hurtowych netto, ale cenach SKLEPOWYCH z uwzględnieniem, robocizny dla serwisanta? Hehehe.... dlaczego zamiast GF4MX nie użyłeś czegoś lepszego, jak np: GF3Ti200?  

Dobra, lecimy dalej, POWTARZAM DLA TYCH CO NIEZROZUMIELI, GF4MX, z racji CENY może konkurować przede wszystkim na polu kart powyżej 400zł, a niekiedy powyżej 500zł.  

Ktoś już napisał, że bezfirmowy GF4MX, sprawuje się identycznie jak porządny GF2Ti. Zgadzam się z tym, DOBREJ MARKI GF4MX na pewno nie kosztują po 270zł netto!

Nie wiem, jak ktoś liczy, ale jeżeli karta w jakimkolwiek benchmarku uzyskuje gorsze wyniki niż druga, to dla mnie na pewno nie jest od tej drugiej szybsza, ani o 10% ani o 30%.  

A propo mojej wiedzy. Tak to prawda, że uzyskuję ją artykułów, ale nie wyczytuję ich przecież w "Mojej Przyjaciółce" czy "Faktach TV" lecz w porządnych serwisów poświęconych komputerom.  

Wyczytałem, że GF4MX miewają problemy z kompatybilnością z niektórymi podzespołami (najczęściej płyty główne). Skoro miewają, znaczy, że cos w tym jest, a jak żyję nie słyszałem tego samego o GF2 czy choćby GF3. Podobno GF4 są na tym polu ODROBINĘ gorsze.  

No i na koniec, nie kłócmy się.  

To jest dyskusja, a nie trzeba się od razu pienić i wyzywać, prawda?  

Ja Twierdzę, że za 300 zł nie znajdzie lepszej karty niż GF2Ti, i na tym poprzestanę.  

To prawda, że za 450zł, dostanie coś znacznie lepszego, ale równie dobrze moglibyście mu mówić, że za 1300 dostanie coś jeszcze lepszego, ale to chyba nie ma sensu?  

Zresztą sam napisał, że przesiada się z TNT2, i niekoniecznie na coś SUPER SZYBKIEGO!  

Ja zamieniłem Rivę TNT2 M64 na GF2Ti i jestem zadowolony, jednak, nadarzyła się okazja, i mam troche więcej gotówki, więc chętnie odsprzedam, żeby móc dołożyć drugie tyle i kupić coś wydajniejszego.  

No, ale jak ktoś słusznie zauważył, to nie jest giełda, tylko forum, więc zapraszam na GIEŁDĘ ALLEGRO:  

Pozdrawiam, niestety coraz żadziej tu bywam, bo forum stało się strasznie zapchane, i za długo się ładuje....szkoda.. może by tak wyzerowac?

Facet piszesz <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly z pamieci i nie prawdziwe. Dostales dowody i jeszcze nie zrozumiales ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly OT:

Pojdzie nawet na gf256.

Ty, a na którym Geforce 256, 2, 2TI, MX-200-400, 4MX420-460 ty widziałeś efekty ,,bombelkowe"-bump maping, co? :lol: :lol: :lol: :lol: Chyba tylko na filmiku, bo te układy NIE obsługują tego.

Doom3 pujdzie i na 2MX200 w Laptopie :P..hmmm.....pujdzie i tyle :lol: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehhehe..,,Dobra marka"- żenujące. Nie wiem, ale ciągle mi się kojarzą z tym przekręty czy to z Asusem( nie kompatybilność z Athalonami XP), czy z tak chwalonym Abitem( ECS produkuje mu płyty- wnosek? Płacisz 2 razy tyle za to samo :lol: :lol: ) Ale nie no- co po niektórzy wolą brać wspaniałego Geforce 2MX 32 MB( 430 zł!!! 8O 8O- nie tak dawno w simmtechu ) od Abita niż za tyle samo jakiegoś szrota Geforce3TI200 64MB(4ns) od Palita :lol: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze obsluguje to nie znaczy, ze wychodza odrazu programy obslugujace wszystkie funkcje karty. Jedynym programem znanym mi, ktory obsluguje DOT3 jest chyba 3dmark. Cube jest o wiele ladniejszy wiec on jest bardziej wykorzystywany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do Half Life- nic ci łatki nie dzadzą, bo Radeon 9000 nie ma Tru Form :lol:  :lol: Tak! NIe mylę się! Wykastrowali go na tyle mocno, że nie ma tej funkcjii! Ale jak mimo tego chcesz uaktualnienia, właś na stronę www.sierra.com i szukaj pliku-2MB do Half LIfe, co sam znajdzie ci odpowiednie łaty i serwery do zciagnięcia.

Tera gram w Opposing Force- co raz to można zauważyć gładką, okrągłą łysinę u ochroniarza czy wojskowego :lol:  :lol: Ale fajnie też wyglądają nosy, jakby wszystko trochę zaokrogląne, ręce i tak dalej. Na pewno więcej jest takich smaczków niż np. w RTCW 8)

MYLISZ SIE !!!!!!!!!!!

primo

na pudelku stoi jak byk :Trueform, accelerate N-patches for higher order surfaces for visual Quality !!

secundo

fragment z opisu karty z powercolora : Supports ATI TRUFORM, SMARTSHADER, SMOOTHVISION, and HYPER Z II technologies.

mam tak wyliczac ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet piszesz <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly z pamieci i nie prawdziwe. Dostales dowody i jeszcze nie zrozumiales ?

Przepraszam, ale chyba prosiłem, aby powściągnąć słownictwo?

No ale dobrze, dowody na Co dostałem? Przepraszam, bo nie doczytałem, a co z tego co piszę jest nieprawdziwe?

1. Czy nieprawdą jest, że na WGK, CGK i w sklepach ceny GF4MX440 osiągają stawki znacznie wyższe niż te co wymienione zostały powyżej?

Na Boga, przecież Gainwardowy GF4MX440 kosztuje 790zł!!! Toż to tyle samo co GF4Ti4200! (cena z CGK jak ktoś nie wierzy). W Komputroniku, GF4MX440 od MSI kosztuje 495zł! To są AKTUALNE CENNIKI, a skoro tam jest drogo, to skąd pomysł, że założyciel tego postu będzie kupował tanio? Może w jego mieście/ okolicy sprzedają tylko drogo? Może nie chce kupować przez internet?

WSZYTKIE MARKOWE GF4MX440 kosztują grubo ponad 400zł, a niektóre sięgają 600zł. Tylko jedna karta z oferty Komputronika kosztuje 375zł, ale ja bym jej nie kupił, skoro taka tania, to czemu wszystkie inne takie drogie???? Nawet nie wymienili firmy, tylko napisali że GF... podejrzane...

2. Czy nieprawdą jest, że GF3Ti200 jest lepszy od GF4MX440?

3. Czy nieprawdą jest, że za cenę 400-600 zł, można kupić lepszą kartę graficzną niż GF4MX440?

4. W TESTACH U TOMA, TYLKO JEDEN Z BECHMARKÓW POKAZUJE 30% RÓŻNICY WYDAJNOŚCI MIĘDZY GF4MX440! Jest to JK II. Mimo to, w Aqanoxie miała niższe wyniki, a więc te benchmarki się deklasują, pozostałe to wydajność zwiększona jedynie rzędu 10%, i tak jak pisałem, przyrost mocy jest niewielki, a cena (790zł od Gaiwarda, czy mniej od innych producentów spora) W KOŃCU KARTA MA KOSZTOWAĆ MAX. 350, a najlepiej 300!!!

5. Czy nieprawdą jest, że TWOJE PC napisało w jednym z artykułów, że z kompatybilnością u GF4 jest gorzej niż u GF2 lub GF3? Cytuję tylko to co napisał serwis hardware'owy, jak dla mnie, to wystarczy, że jeżeli pojawia się problem kompatybilności i GF4 w jednym zdaniu, to znaczy, że coś takiego się zdarza, nie zawsze, nie często ale w ogóle!!!

Jak narazie jakoś nie widziałem tych dowodów na to, że cokolwiek co powiedziałem nie jest zgodne z prawdą.

Jeżeli którys z moich punktów jest nieprawdziwy, to proszę o DOWODY! Jak na razie, słyszę tylko OBELGI pod moim adresem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadne obelgi tylko zwracanie uwagi. Nadal nie kumasz o co chodzi. Mozna spokojnie kupic gf4mx440 z tv-out za mniej niz 400 pln.

http://www.emiter.pl/

Galaxy albo powerman - obie okolo 370 pln.

A jezeli nie czytasz naszych postow to potem takie problemy wynikaja z tego. Bawisz sie kalkulatorem w wyliczanie procentow. Nawet niech bedzie 20% szybsza gf4mx440 od gf2ti to chyba normalny czlowiek kupi ta szybsza jezeli ma kosztowac tyle samo. Gf2ti juz nie ma nawet w cennikach - ciekawe dlaczego ?

Oczywiscie prawda jest to co piszesz, ze gf3ti200 jest szybsze od gf4mx440 ale nie ten przedzial cenowy. Wiadomo, ze nie kupie gf4mx440 za 600 pln bo to pomylka.

I gdzie Ty do cholery znalazles tego gainwarda 440 za 770 pln ?????????

A MSI kupisz za 390 pln

Znajdz mi ten artykul gdzie byla mowa o problemach z gf4mx440.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayer podaj dokladnego linka do tego pliku ( moze go masz zachowanego w Downoad acceleratorze albo podobnym)albo wyslij mi na erio@poczta.onet.pl nie moge go znalezc ... albo mi na FTPa wrzuc 213.25.34.87 haslo i login: tweak, PLIZZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadne obelgi tylko zwracanie uwagi. Nadal nie kumasz o co chodzi. Mozna spokojnie kupic gf4mx440 z tv-out za mniej niz 400 pln.

http://www.emiter.pl/

Galaxy albo powerman - obie okolo 370 pln.

A jezeli nie czytasz naszych postow to potem takie problemy wynikaja z tego. Bawisz sie kalkulatorem w wyliczanie procentow. Nawet niech bedzie 20% szybsza gf4mx440 od gf2ti to chyba normalny czlowiek kupi ta szybsza jezeli ma kosztowac tyle samo. Gf2ti juz nie ma nawet w cennikach - ciekawe dlaczego ?

Oczywiscie prawda jest to co piszesz, ze gf3ti200 jest szybsze od gf4mx440 ale nie ten przedzial cenowy. Wiadomo, ze nie kupie gf4mx440 za 600 pln bo to pomylka.

I gdzie Ty do cholery znalazles tego gainwarda 440 za 770 pln ?????????

A MSI kupisz za 390 pln

Znajdz mi ten artykul gdzie byla mowa o problemach z gf4mx440.

Galaxy? Powerman? Nie znam tych firm, i szczerze powiedziawszy wolałbym kupić jakąś dobrą markę, może czyni mnie to lamerem, ale osobiście wolę dołożyć kilkadziesiąt złotych i kupić taką kartę, która jest sprawdzona, a pokaż mi tu stronę testującą takie Galaxy??

Nieprawda, czytam wszystkie posty.

Co do wyliczania procentów, to nawet klakulatora nie musiałem dotykać, bo różnice widać na pierwszy rzut oka.

30%, 20%, 10%... zaraz pewnie powiesz, co za różnica, skoro jest nowa...

JAKA GRANICA CENOWA? GF3Ti200 można kupić za 475zł! (389 netto!) Może mi powiesz, że to za drogo, skoro w tym samym sklepie, MSI GeForce 4MX440 kosztuje 485 i 595!!!! (pokaż mi gdzie MSI GF4MX440 jest za 390zł... BRUTTO. bo bez Vatu to sobie można na firme kupić, ale nie każdy klient ją ma...)

Ha GF3Ti500 też już nie ma cenników... ciekawe dlaczego? Przecież GF3Ti200 ma... dziwne, nieprawdaż?

Gaiward GF4MX440 za 790zł: http://www.cgk.pl/test2001.php3

Twoje PC, jeden z artykułów o kartach graficznych, poszukaj, bo mi się strona nie ładuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Litości 8O . Dobra. dobra..masz ten plik

http://www.sierra.com/download/display_res...php?ftp_id=3035

PS. propo Tru Form- z powietrza tego nie wyciagnołem. Możliwe, że jest możliwość użycia tej funkcjii, ale nie zdziw się, że wszystko zacznie się ostro ksztusić. Poelcam tekst u Toma- bardzo solidny i rzetelny opis karty. Ogólnie- z 1 Wertex Shaderem będzie ciężko w to się bawić. 8)

dałeś zły login lub hasło!!!!!!!!!!!!! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezuuu. Ten gf z gainwarda to jest VIVO !!! Zobacz sobie cene gf3ti500 od asusa tez VIVO to Ci twarz zblednie.

A tutaj masz kolejna karte za mniej niz 370 pln.

A tutaj prolink za 350 pln.

Wiec nadal jezeli wybor miedzy gf4mx440, gf2ti i R7500 do ceny 370 pln to nie ma co sie klucic. Nawet najlepszy gf2ti nie bedzie szybszy od najgorszego gf4mx440 !!!

gf4mx440 z MSI moge miec za mniej niz 390 pln. Nie ma go w cennikach netowych (przynajmniej nie znalazlem). Za 420 pln mozna go wszedzie dostac - no ale 420 pln to juz duzo wiecej niz np. prolink za 350 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galaxy? Powerman? Nie znam tych firm, i szczerze powiedziawszy wolałbym kupić jakąś dobrą markę, może czyni mnie to lamerem, ale osobiście wolę dołożyć kilkadziesiąt złotych i kupić taką kartę, która jest sprawdzona, a pokaż mi tu stronę testującą takie Galaxy??  

JAKA GRANICA CENOWA? GF3Ti200 można kupić za 475zł! (389 netto!) Może mi powiesz, że to za drogo, skoro w tym samym sklepie, MSI GeForce 4MX440 kosztuje 485 i 595!!!! (pokaż mi gdzie MSI GF4MX440 jest za 390zł... BRUTTO. bo bez Vatu to sobie można na firme kupić, ale nie każdy klient ją ma...)

A czemu musi od razu kupować MSI ??? Moze kupić baardzo dobrego Prolinka za 347.99 zł - cena w sklepie mojego brata !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dałeś zły login lub hasło!!!!!!!!!!!!! :?

sorry moze niejasno sie wyrazilem piszac haslo i login tweak PLIZZZ juz poprawilem posta powyżej ... powinno byc haslo i login: tweak, PLIZZZ :)))))))))))))))

PS. Jak zobaczylem ze chciales wejsc jako PLIZZZ to o malo sie nie posikalem ... dzieki za linka :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly OT:

Pojdzie nawet na gf256.

Ty, a na którym Geforce 256, 2, 2TI, MX-200-400, 4MX420-460 ty widziałeś efekty ,,bombelkowe"-bump maping, co? :lol: :lol: :lol: :lol: Chyba tylko na filmiku, bo te układy NIE obsługują tego.

Doom3 pujdzie i na 2MX200 w Laptopie :P..hmmm.....pujdzie i tyle :lol: :lol: 8)

Slayer czy ty umiesz czytać, ile tym asz lat, ja nie napisałem environment bump map mapping tylko bumpmapping hmmm ale ty pewno wiesz lepiej"mistrzu" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...