Szary28 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Jak w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Moja - Grundfos UPS 25-80 ;-) Nie slychac jej w cale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 eheimy sa baaardzo ciche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Jak w temacie najcichsza pompka to nowa pompka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 "]Moja - Grundfos UPS 25-80 ;-) Nie slychac jej w cale. 5 kilo wagi i 70w ciagnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary28 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 no a grundfosa chyba mnie nie stac (175 euro) 8O .Moze jakas tansza polecacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Ja mam eheima 1048 i jest bezgłośny : 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Ja mam Atmana 305 i jej tez w ogole nie slysze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary28 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 bezgłośne tzn. ze wogole ich nie slychac cz yslychac ale slabo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Domyśl się :D Oczywiście że całkowicie niesłyszalne. Mój typ - Atman AT-305. Tej pompki WOGÓLE nie słychać. Nawet z odległości 2cm od pojemnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 bierz eheima 1048 jak masz 1-2 bloki albo 1250 jak masz wiecej. bedziesz miał cicho ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary28 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 A co sadzicie o Hydor Seltzach i Heileach.Czy sa rownie ciche ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 moj hydor l30 bynajmniej nie jest nieslyszalny... Moze jest cichy, ale jak sie ma na prawde cichego kompa to slychac jego cholerne buczenie... Za rada forumowiczow musze sie kiedys wziac za niego i troszke w nim pogrzebac, moze bedzie ciszej... Jesli szukasz czegos BEZGLOSNEGO to wg mnie hydor odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrg Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Ja zamówiłem eheima 1048 podobno jest jedną z najcichszych, jak przyjedzie to sie okaże :) mój znajomy ma akwaruim i filtr eheima w którym jest zintegrowana pompa i faktycznie nic a nic tego nie słychać mam nadzieje uzyskać podobny efekt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Większość pompek akwariowych jest bardzo cicha (praktycznie niesłyszalne) problem się zaczyna dopiero jak dodajemy im obciążenie ( różnice wysokości, przewężenia (mniejsza średnica niż średnica na wyjściu z pompki), długość drogi jaką ma przebyć ciecz, powietrze w układnie, itp. ja osobiście używam pompek Aqua Szut 600 8W ( tanie, ciche, w miarę wydajne, dostępne w każdym sklepie zoologicznym, no i Polskie) przy odrobinie chęci można zrobić WC w którym najgłośniejszym elementem w komputerze będzie dysk twardy ( nie licząc FDD lub CD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Wiec tak ja mam teraz 3 Alphacool ap900 - prawie nieslyszalna (jak chwile pochodzi) Eheim compact 1000 - (lekko buczy) Vortex BW-150 - pompa CWU - nawet cykanie zegarka slychac - wg najcichsza z tych wszystkich ktore mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanG Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 no a grundfosa chyba mnie nie stac (175 euro) 8O .Moze jakas tansza polecacie ?? bez przesady, wiem bo sprzedaje niedoszla swoja i z 175E nie ma nic wspolnego ;) choc faktem jest do najtanszych nie nalezala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 "]Moja - Grundfos UPS 25-80 ;-) Nie slychac jej w cale. 5 kilo wagi i 70w ciagnie :) Szczegoly... sczegoliki :P. No i ze srubami redukcyjnymi ma z 40cm dlugosci :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 no a grundfosa chyba mnie nie stac (175 euro) 8O .Moze jakas tansza polecacie ?? Hm... ja kupilem za 135... zlotych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 gdzie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 gdzie 8O Na allegro oczywiscie :-). http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23031509 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 "] gdzie 8O Na allegro oczywiscie :-).http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23031509 aukcja nie została znaleziona nie chcesz sprzedać tej pompy a mam jszcze pytanie czy pompa mocno ogrzewa wode :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 "] gdzie 8O Na allegro oczywiscie :-).http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23031509 aukcja nie została znaleziona nie chcesz sprzedać tej pompy a mam jszcze pytanie czy pompa mocno ogrzewa wode :?: Ogrzewanie wody jest zauwazalne, ale dopiero na trzecim biegu (uzywam go do odpowietrzania ukladu :P). Jak na razie nie sprzedaje (chociaz myslalem o tym, bo lezy poza komputerkiem w sumie i mam 0 mobilnosci...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 "] gdzie 8O Na allegro oczywiscie :-).http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23031509 aukcja nie została znaleziona nie chcesz sprzedać tej pompy a mam jszcze pytanie czy pompa mocno ogrzewa wode :?: Tu masz cala mase (co prawda drozej niz kupilem i pompy troszke slabsze - moja ma 10000 l/h i podnoszenie 10m teoretyczne) - http://www.allegro.pl/search.php?string=grundfos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Dla mnie Hydor L20 II jest nieslyszalny [przykrecony do dna budy srubami, oczywiscie na kawalku podkladki od myszki :)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ja za swoja WILO dalem 220 zl, oprocz takich wad jak waga i duze gabaryty jest kompletnie nieslyszalna, kwestie grzania rozwiazalem tak ze puscilem na nia 2x mniejsze napiecie, ustawilem bieg nr. 2 , pompa kreci sie powolutku, ale wydajnosc ma niezla, zuzywa mniej pradu i co najwazniejsze nie grzeje sie. Jak masz duzo miejsca w budzie to polecam takie wlasnie rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Skoro juz zaczal sie temat pomp CO, wiec: - GRUNDFOS - jesli akurat juz taka, to raczej uzywana z racji na cene. Niestety grundfosy sa strasznie drogie (biora ponad polowe wiecej niz konkurencja). Poniewaz bedzie to model do CO to trzeba od samego poczatku uzywac inhibitorow korozji. Uzywana wymaga bardzo dobrego czyszczenia (przylacze + wirnik, ktory jest niestety rowniez ze stali i tez lubi rdzewiec). Grundfos ma znakomita jakosc, ale rowniez duza mase i spore rozmiary. - HALM - pomijam to, co pisze na stronie producenta, bo nie wiem na ile jest to prawda, a na ile reklama. Korpus wykonany z plastiku, wirnik rowniez. Mniejsze rozmiary (korpus jest wydluzony o ok. 1 cm w stosunku do porownywalengo Grundfosa, bo cale sterowanie jest umieszczone tam, a nie w bocznej skrzynce). Sama pompa jest tez sporo lzejsza. Przylacze ze stali wymaga inhibitora. Cena: 200-300 PLN (nowa). - BOSCH, WILO, LESZNO - tych akurat nie mialem, ale wszystkie sa bardzo dobrej jakosci. Wilo i Leszno maja chyba dodatkowa skrzynke ze sterowaniem (Grundfos tez), co czasami moze utrudniac mocowanie w budzie. Wszystkie pompki CO sa ciche i dobre jakosciowo. Warto tez zwrocic uwage na moc, bo bez sensu jest brac pompe, ktora na I biegu bedzie pobierala 100W (moze to nawet oslabic wydajnosc). Jesli masz wybor to kieruj sie rozmiarami i ciezarem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 mam Eheima 1048 w ukl. zamknietym ofkoz i wogole jej nie slychac (wcale nowa nie jest ~3lata) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Moge polecic Hailea HX6520, juz sie tak ladnie mi dotarla, ze jest nieslyszalna, musze zmienic wiatrak na chlodnicy, bo ja zaglusza @ 7V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...