Skocz do zawartości
sham4n

Creative Inspire T5400 vs Logitech Z-640

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wybrałbym Logitechy, tyle że nie mają pilocika, a Creative ma...

Sam mam Inspire 5400 i muszę powiedzieć, że pilocik to duże udogodnienie, a i z jakości dźwięku jestem zadowolony. Do filmów, gier i słuchania muzyki (nie robienia dyskoteki) wystarczające... Ale tak jak pisałem, spróbowałbym Logitecha 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurce juz 4 lub 5 temat o tych głosnikach w ciagu 2 dni :-) ja jestem za Creative cena i ich mozliwosci do mnie przemawiaja sam bede zmieniał swoje na nie ze wzgledu na dwodrozne głosniki przednie i srodkowy :-) zawsze lepiej cyka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche po czasie ale...

jak masz audigy2 to bierz glosniki creativa. ich karty podbijaja sztucznie basy (live i audigy na pewno).

czasami moj subwoofer logitecha dudnil nieprzyjemnie. zmienilem go na creativa i dziala spoko.

choc logitech ma troszke przyjemniejszy design... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche po czasie ale...

jak masz audigy2 to bierz glosniki creativa. ich karty podbijaja sztucznie basy (live i audigy na pewno).

czasami moj subwoofer logitecha dudnil nieprzyjemnie. zmienilem go na creativa i dziala spoko. 

choc logitech ma troszke przyjemniejszy design...  :?

dudnil po to pierdziawka jest a nie glosnik :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche po czasie ale...

choc logitech ma troszke przyjemniejszy design...  :?

dudnil po to pierdziawka jest a nie glosnik :wink:
Wyjatkowo w tym wypadku zgodze sie z ste3anem... problem niewatpliwie nie lezy w tym.. sam mam dzwiekowke terrateca+inspire 6700 i nie raz zdarza mi sie spotykac z dudnieniem i brakiem precyzyjnego basu(audifilem nei jestem.. ale to naprawde rzuca sie w uszy ;))... mam przetestowane bo rownolegle podlaczone mam do dzwiekowki lepszej klasy sluchawki... w przypadku glosnikow w tej klasie cenowej po prostu nie mozna wymagac za wiele(mowie to ze smutkiem bo razej w najblizszymc zasie nie bedzie mnie stac na nic lepszego)...

Ja na miejscu kolegi bralbym logiego.. chyba ze w jego rpzypadku pilot mocno poprawi prace z zestawem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam zamiar zmienic glosniki bo mam jeszcze soundworks creativa 5.1 ale kupilem audigy2 i te glosniki juz sie nie nadawaja moze ktos testowal na audigy2 logitech z-640 i creative 5400 :?: nie wiem co lepsze :?: mam pokoj w bloku wiec nie wielki i nie zalezy mi na robieniu imprez lecz do gier i filmow DVD oraz gier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam zamiar zmienic glosniki bo mam jeszcze soundworks creativa 5.1 ale kupilem audigy2 i te glosniki juz sie nie nadawaja moze ktos testowal na audigy2 logitech z-640 i creative 5400 :?:  nie wiem co lepsze :?:  mam pokoj w bloku wiec nie wielki i nie zalezy mi na robieniu imprez lecz do gier i filmow DVD oraz gier

nie warto wymieniac szkoda kasy a roznica miedzy tymi glosnikami bedzie minimalna albo zadna :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakupiłem te głośniczki w MM w Katowicach - cena 299zł.

Rozwala mnie to bo pare kilometrów dalej w MM w Czeladzi kosztują 349zł.

Ale przejdźmy do samych głośniczków - powiem jedno - ktoś kto nie widzi różnicy między z-640 a serią creative jest po prostu głuchy 8O

Głośniki grają wspaniale, bas jest nieporównywalnie lepszy.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus to bardzo ostro świecąca dioda na głośniku centralnym, ale to akurat nie jest wielkim problemem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi