Skocz do zawartości
Nive11en

Jakie pamieci PC3200 512MB do mojego kompa?

Rekomendowane odpowiedzi

W tej chwili mam kompa takiego jak w podpisie.

Musze kupic jeden pojedynczy ram 512MB na minimum 400MHz (PC3200). Planuje najpierw kupic ten ram a potem przed koncem roku ulepszyc komputer o AMD Athlon 64 i odpowiednia plyte glowna.

Zupelnie nie jestem pewien jaki ram powinienem wybrac, czy warto zainwestowac dodatkowe 100zlotych w lepszy ram czy wystarczy slabszy.

W tej chwili mam na uwadze Twinmos 512MB CL2,5 PC3200 - kosztuje ok 400zl. Ale slyszalem ze ostatnio te ramy sa loteria i raz jest lepszy raz gorszy model.

Nie moge wydac wiecej niz 500 zlotych na ram, ale wolalbym zaoszczedzic jak najwiecej. Zalezy mi tez na tym zeby takowy ram dalo sie podkrecic o kilkanascie MHz przynajmniej.

Czy powinienem kupic TwinMOSa, a moze Kingstona 512MB CL2,5? W tej chwili jest aukcja na takiego Kingstona oraz Twinmosa na allegro.

A moze powinienem zapolowoc na HyperX? Co sadzicie? Widzialem tez Hynixy i Infineony.

W tej chwili najbardziej kuszacy wydaje mi sie Kingston - to solidna marka i przy odrobinie szczescia moze sie dobrze podkrecac.

Wazne jest dla mnie aby pamieci byly tez 100% stabilne, nie bylo zadnych restartow i podobnych strasznych rzeczy :o

Aha, czy roznice pomiedzy CL2, CL2.5 i CL3 sa duze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Mavers.

Jakis gosciu w sklepie komputerowym w Kielcach mowi ze moze sprowadzic Hynixy PC3200 (400MHz) 512ram CL3.

Ale nie jest w stanie mi podac nic wiecej o nich, zadnych numerkow seryjnych, nic takiego. Sa niby w cenach 400-500zl.

Nie wiem czy sie skusic na to. Szkoda ze ich nie ma na miejscu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi